Tysk fotballstjerne gjort til flyktning av høyrevridd nettsted

Sjekk den utrolige bildetabben.

Nettstedet la ut en artikkel om flyktninger som transporteres med jetski fra Marokko til Spania. Abvildet er den tyske fotballstjernen Lukas Podolski. Nettstedet la ut en artikkel om flyktninger som transporteres med jetski fra Marokko til Spania. Abvildet er den tyske fotballstjernen Lukas Podolski. Foto: Skjermdump fra Breitbart News

Breitbart News er et alternativt nettsted for nyheter, hyllet av Donald Trump, men kritisert for høyreekstreme meninger av andre. Fredag la nettstedet ut en sak om at spansk politi slår ned på menneskesmuglingen som foregår mellom Marokko og Spania, via det smale Gibraltarstredet.

I saken, som er skrevet av nyhetsbyrået AFP, kommer det frem at flyktninger betaler nærmere 50.000 kroner hver for å bli transportert den korte turen med jetski fra Afrika til Europa.

Bildet som er valgt til saken har fått nettet til å koke. Breitbart har nemlig valgt et bilde der den tyske fotballstjernen Lukas Podolski (med solbriller) sitter bakpå en jetski. Byråbildet er tatt før fotball-VM i 2014 i Brasil, der Tyskland ble verdensmestere.

Mange reaksjoner

Bildeglippen skaper nå mye diskusjon.

«Høyrevridd nettside gjør Poldi til flyktning», skriver det tyske nettstedet T-Online.

«Verdensmester Lukas Podolski koste seg med sine kolleger i forberedelsene til VM i 2014 med en tur på jetski. Tre år senere dukker bildet opp igjen. Det høyrepopulistiske nettstedet Breitbart benytter det for å illustrere en artikkel om flyktninger som drar til Spania», skriver siden.

Søndag ettermiddag lå bildet fortsatt ute i Breitbart-artikkelen, som de også har delt på Twitter:

Mange på Twitter kritiserer Breitbart og mener nettstedet sprer «fake news».

Ledes av Steve Bannon

Breitbart News ledes av Steve Bannon, mannen som nylig var ferdig som sjefstrateg for USAs president Donald Trump. Bannon var valgkampsjef de siste månedene før valget og ble utnevnt til sjefstrateg da Trump flyttet inn i Det hvite hus.

Han kom da fra jobben som sjefredaktør i omstridte Breitbart. Nå går han tilbake til den jobben.

– Steve Bannon kommer til å være en tøff og smart ny stemme hos Breitbart. Kanskje enda bedre enn tidligere. Fake news trenger konkurransen, skrev Donald Trump på Twitter.

PS: Lukas Podolski er blitt 32 år og spiller nå for den japanske klubben Vissel Kobe. Podolski har tidligere spilt for lag som Köln, Bayern München, Arsenal, Inter og Galatasaray.