Tromsø jakter ny keeper i utlandet

Verken Pål Vestly Heigre (20) eller Benny Lekström (34) spiller for TIL i 2016. Keeperjakten foregår nå i utlandet.

Tromsø-keeperne Benny Lekström og Pål Vestly Heigre er ferdig på Alfheim. Tromsø-keeperne Benny Lekström og Pål Vestly Heigre er ferdig på Alfheim. Foto: NTB scanpix

ALFHEIM: Det ble allerede i oktober klart at Benny Lekström ikke blir tilbudt ny kontrakt.

Mandag kom også nyheten om at Pål Vestly Heigre (20), som har vært på lån fra Viking denne sesongen, signerte ny kontrakt med Viking.

– Vi ønsker å takke Pål for den innsatsen han har gjort, som viste seg å være større enn vi trodde når vi hentet ham. I de prosessene vi har vært inne i, oppfatttet vi det tidlig som om at han var innstilt på å reise tilbake til Stavanger, så vi rakk aldri å gi han et tilbud, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Ser utenlands

Det virker sannsynlig at TIL vil se utenfor landets grenser for å finne keeperen som skal utfordre Gudmund Taksdal Kongshavn om keeperplassen til neste sesong.

– I keepersammenheng er vi åpen for å se både nasjonalt og utenfor landets grenser for å finne den rette keeperen, sier Johansen.

Ingen Benny

Men Johansen avviser at de nå vil gjøre et nytt framstøt for å overtale Lekström til å bli, slik de gjorde for to år siden da Marcus Sahlman forlot.

– Nei, vi kommer ikke til å gjøre det.

Samtidig er TIL godt inne i jakten på en keepererstatter.

– Vi har tenkte tanken en stund om at Pål kom til å reise tilbake og dermed jobbet med keepersituasjonen i klubben, uten at Pål var inne i bildet. Vi har ingen hastverk, men skal ha to etablerte keepere og en ungkeeper. Vi håper å finne den rette keeperen før jul, det handler både om økonomi og andre ting, men det er mange gode keepere rundt omkring, sier Johansen.