Kristine Leine fikk ikke plass i den norske VM-troppen Kristine Leine fikk ikke plass i den norske VM-troppen Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Kristine (22) ofret studiene for VM-drømmen. Torsdag ble hun vraket fra Norge-troppen.

Kristine Leine hoppet av sykepleierutdanningen i jakten på VM-spill for Norge. Det gjorde midtstopperen forgjeves.

22-åringens navn var ikke å se da landslagssjef Martin Sjögren presenterte den norske troppen til sommerens VM i Frankrike. Leine spilte senest landslagsfotball under Algarve Cup i mars.

«Jeg har ingen kommentar til dette nå. Veldig skuffet for å ikke bli tatt ut, men ønsker jentene veldig mye lykke til» skriver Leine i en tekstmelding til Aftenposten.

Sjögren forklarer at det var andre spillere som var nærmere enn Leine til å få VM-plass.

– Kristine var absolutt med i diskusjonene, men nå valgte vi å ta ut tre rene stoppere. Vi ville ha med et ekstra offensivt alternativ i troppen, sier svensken.

Forstår skuffelsen

– Hvordan tok hun beskjeden?

– Nei, Kristine har jeg ikke snakket med. Jeg har snakket med andre spillere som var enda nærmere å komme med i troppen til den posisjonen, sier landslagssjefen og legger til:

– Det er eliteidrett vi holder på med. Her blir man bedømt på det man presterer. Jeg har full forståelse for at man blir skuffet, og det må man være. Noe annet ville vært rart.

I august i fjor var det store medieoppslag om at Leine ikke kunne kombinere landslagsspill og sykepleierstudiene ved VID vitenskapelige høgskole. Røa-spilleren fikk beskjed om at utdanningen krevde 90 prosent tilstedeværelse.

Avbrøt studiene

Floken ble noen dager senere midlertidig løst. Dermed ble Leine likevel tilgjengelig til Norges to siste kamper i VM-kvalifiseringen. Fotballjentene vant begge og vant sin gruppe foran europamester Nederland.

I november ble det kjent at Leine hadde avbrutt planene om å bli sykepleier. Hun medgikk at det ble gjort med «et tungt hjerte». Hun ville i stedet finne en annen utdanning som lot seg kombinere med fotballen.

Men til slutt ble VM-drømmen knust. I alle fall i denne omgang.