Barcelonas ungdomsakademi er kjent verden over, og har produsert flere av verdens aller beste fotballspillere de seneste årene.

Nå er imidlertid Barcelonas unggutter i fokus for noe helt annet enn presise pasninger og imponerende finter.

For etter at Barcelonas U12-lag beseiret japanske Omiya Ardija Junior i en turnering i Japan søndag, viste seierherrene tegn på usedvanlige holdninger.

Her trøster en Barcelona-spiller en sønderknust Omiya Ardija-gutt.

De japanske guttene var sønderknuste etter tapet, men idet de hulket på gressteppet kom flere av Barcelonas spillere til unnsetning.Etter først å ha jublet over seieren, var Barcelona-spillerne opptatt av å trøste motstanderne.

Katalanerne kom og klappet de japanske spillerne på hodene og ga motstanderne bamseklemmer. Flere tok seg god tid til å si noen oppmuntrende ord til de triste japanerne.

FIKK DU MED DEG DETTE? Midt i feiringen fikk United-stjernen øye på noe. Nå hylles han.

— Uvirkelig

Barcelonas U12-lag har fått enorm oppmerksomhet for hendelsen. På YouTube er én av videoene som viser scenene etter kampen sett over 80.000 ganger.

Nyhetsmedier over hele verden hyller omtanken Barcelona-guttene viste. «Alle sportsbegivenheter bør ende på denne måten», skriver amerikanske Sports Illlustrated. USA Today kaller det «en uvirkelig oppvisning av sportsånd». «Barcelona viste at sportsånd renner i blodårene deres», skriver britiske Daily Mail. Madrid-avisen AS hyller på sin side spillernes ydmykhet.

Her trøster Barcelona-stjernen Neymar Bayern München-spiller Rafinha etter Champions League-semifinalen i 2015, en gest som kan minne om det U12-laget gjorde i Japan. Foto: AP

De som styrer Barcelonas offisielle Twitter-konto har også merket seg videoen, og linket til den med emneknaggen #FairPlay.

Det er tradisjon i Barcelona å fremheve verdier som ydmykhet. Blant annet har flere fotballpersonligheter snakket om hvor ydmyk superstjernen Lionel Messi er.

— Jeg er veldig naturlig, en veldig enkel person. De har oppdratt meg til å være høflig, vise respekt og være ydmyk, det er personligheten min, sa Messi i mars ifølge ABC.es.

  • Aftenpodden Sport: Langer ut mot «astmamedisin-syken» hos langrennsledelsen