Bare minutter etter at de tre poengene mot Haugesund var innkassert publiserte Molde en pressemelding der de bekrefter at Aursnes er solgt til Feyenoord.

– Vi vil takke Fredrik Aursnes for fem og et halvt fantastiske år i klubben. Han har tatt store steg, og utviklet seg til å bli en fantastisk fotballspiller, sier Ole Erik Stavrum, administrerende direktør i Molde i pressemeldingen.

Aursnes kom til Molde fra Hødd tidlig i 2016, og har siden blitt en av klubbens viktigste spillere.

Han har siden vært med på å imponere i Europa, senest i den VG+-sendte 3–3-kampen mot Trabzonspor, få landslagsdebuten for Norge – og Molde-karrieren avsluttet han med 5–4-seier over Haugesund, der han fullførte kampen med kapteinsbindet rundt armen etter at Magnus Wolff Eikrem ble byttet ut.

Etter kampen ble han takket av på Aker stadion.

– Fredrik har helt klart vært en viktig bærebjelke i laget og etter strålende kamper i Eliteserien og Europa, fortjener han å ta det neste steget. Vi gleder oss masse til å følge med Fredrik videre og håper vi får se ham tilbake i Molde-drakten om noen år, sier Stavrum.

Feyenoord ble nummer fem i Æresdivisjonen forrige sesong, men viste muskler søndag med en 2–1-seier over spanske Atlético Madrid i generalprøven til den nye sesongen. Nettopp Atlético, regjerende seriemester i Spania, var blant klubbene som Aursnes var koblet til tidligere i 2021.

Neste søndag sparkes Feyenoords sesong i gang med bortekamp mot Willem II. Tidligere i år forlot Aursnes gamle lagkamerat, Marcus Holmgren Pedersen, Molde til fordel for Feyenoord, der blant andre Robin van Persie jobber som trener.