– Den beste redningen jeg har sett på flere år av Ramsdale, skriver keeperlegenden Peter Schmeichel på Twitter.

Situasjonen han snakker om skjedde like før pause. Frisparkspesialisten James Maddison bøyde ballen over muren, men Ramsdale lå i full horisontal strekk og reddet på fabelaktig vis.

– Maddison er en av de beste på frispark, men det var en av de dagene hvor jeg stoppet alt, sier Ramsdale til BT Sports.

Det stoppet heller ikke der, for Jonny Evans var først på returen etter redningen. Ramsdale var god og heldig da ballen gikk i kneet hans, via stolpen og tilbake i Ramsdale, før ballen ble klarert etter å ha danset langs streken.

– For en utrolig dobbeltredning av Aaron Ramsdale. David Seaman (Arsenal-keeperlegende) hadde vært stolt av de, skriver den tidligere Arsenal-spilleren Ray Parlour på Twitter – og hadde helt rett:

– Wow, for en redning, skrev mannen med 75 landskamper for England i samme medium.

DOBBELTREDNING: Aaron Ramsdale stoppet også returen etter den første fantomredningen. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Aaron Ramsdale hadde også flere vanvittige redninger, men før det var Arsenal sprudlende.

Etter et strålende hjørnespark fra Bukayo Saka nikket Gabriel Magalhães inn 1–0 før fem minutter var spilt, før Emile Smith Rowe doblet ledelsen et snaut kvarter senere.

Leicester-spissen Kelechi Iheanacho hadde et skudd som strøk stolpen før vertenes enorme dobbeltmulighet, mens Luke Thomas sneiet stolpen etter pause.

Ademola Lookman, Jamie Vardy og Harvey Barnes hadde alle store sjanser til å score, men ble enten stoppet av Ramsdale eller svake avslutninger.

Martin Ødegaard startet på benken, men ble byttet inn like før timen. Med nordmannen på banen hadde Arsenal noen store sjanser til å punktere kampen, men denne gangen fikk Peter Schmeichel se sønnen Kasper varte opp med flotte redninger.

Ødegaard fikk seg en liten smell syv minutter før slutt, men kom seg etter hvert på beina og fullførte kampen.

Etter tre tap på rad i serieåpningen har Arsenal virkelig funnet formen. På de syv siste ligakampene har de fem seirer og to uavgjort – den siste seieren først og fremst takket være Aaron Ramsdale.