Onsdag kveld ble Bayern München klar for finale i Mesterligaen mot Chelsea.

Kampen blir ekstra spesiell for tyskerne, siden UEFA for lenge siden bestemte at det var Allianz Arena i München som er årets finalearena.

Dermed får Arjen Robben og hans lagkamerater fordelen av å spille årets viktigste kamp på sin egen hjemmebane.

Seks ganger tidligere har det skjedd i europacupsammenheng, fem ganger har det endt med seier til hjemmelaget.

Kun da Liverpool slo Roma i 1984 har det tilreisende laget vunnet kampen.

Eneste mål

Real Madrid vant i 1956 2-0 over Fiorentina på Santiago Bernabeau. Inter på sin side slo Benfica 1-0 på San Siro i 1965. I UEFA-cupen vant Feyenoord 3-2 over Borussia Dortmund på De Kuip i 2003. I cupvinnercupen har det også skjedd to ganger at finalen er blitt lagt til hjemmebanen til et av de to lagene.

Anderlecht vant 4-2 over West Ham i 1976, mens Barcelona slo Standard Lüttich 2-1 på Camp Nou i 1981. -Helt siden det ble klart at finalen skulle bli spilt i München har målet vårt vært å spille der. Det eneste som gikk gjennom hodet mitt var å sette ballen i mål, slik at vi får den kampen, sier Bastian Schweinsteiger til klubbens hjemmeside. Det var han som satte inn det avgjørende straffesparket mot Real Madrid.

Blant de største

Det er for øvrig niende gang at Bayern München når finalen i den gjeveste europacupen. Fire ganger har de stått igjen med den store pokalen.

Det er kun Real Madrid (12) og AC Milan (11) som har vært i finalen flere ganger.

Real (9), Milan (7) og Liverpool (5) har vunnet turneringen flere ganger enn tyskerne, mens også Ajax og Barcelona står med fire seire.