Trondheims-Ørn-Sandviken 2-2 (2-1)

Ørn møtte Sandviken for andre gang på ei uke. Sist søndag gikk hjemmelaget videre til semifinalen med Guro Reiten på banen. Nå satt hun skadet på tribunen og kunne se lagvenninnene få en tøff start på matchen.

LES OGSÅ:

Scoret på første sjanse

Etter et jevnt og sjansefattig første kvarter, scoret gjestene på sitt første skudd på mål. Marije Brummel satte kula sikkert opp i nettaket forbi Kristine Nøstmo.

LES OGSÅ:

Riktignok var Sandviken også farlig frempå etter knappe ti minutter, men lobben gikk over mål. I begge situasjonene var det svakt forsvarsspill fra hjemmelaget, som den første den første halve timen slet med å komme seg tett nok opp i presset på gjestene. Presisjonen i eget spill var heller ikke veldig imponerende.

Soloprestasjon

Ti minutt før pause kom situasjonen som endret kampbildet. Høyreback Marie Olsvik leverte en gnistrende soloprestasjon da hun dro av en forsvarer på hjørnet av sekstenmeteren og banket ballen langs gresset i langhjørnet til 1-1. Målet løftet Ørn, som også fikk flyttet laget høyere opp i banen. "Høyere backer, og brede stoppere", ropte trener Trond Nordsteien fra sidelinja. Og fikk svar.

Ledelse til pause

Tre minutt før hvilen tok hjemmelaget ledelsen. Etter et gunstig brudd på midtbanen, gikk det raskt i lengderetningen for Ørn. Det endte med at Oda Fugelsnes ble spilt fri på høyresida, og høyrekanten satte kula oppe i det lengste krysset. Hjemmelaget hadde tatt ledelsen etter en omgang hvor de kun i korte perioder var bedre enn gjestene.

Press etter pause

Sandviken satte trykk på Ørn innledningsvis etter pause. Gjestene eide kula i lange perioder, og ti minutter ut i omgangen smalt det i stolpen fra kloss hold. Ørn var på hæla, og det lå definitivt et utligningsmål i lufta.

Men hjemmelaget klarte å stå imot, og det roet seg litt etter timen.

Etter et sjansefattig kvarter, kviknet det til. Først fikk Ørn-spiss Karlseng Utland en stor sjanse på et langt fremspill. Keeper kom ut i feltet – bommet stort — og spissen lobbet over på hel volley. Det kunne blitt et vakkert mål, men ballen duppet ned like utenfor stolpen. Deretter gikk gjestene direkte i angrep og var svært nære utligning da ballen trillet langs mållinja.

Poeng forsvant etter corner

Knappe ti minutter før full tid, ga keeper Kristine Nøstmo bort en helt unødvendig corner da hun var nær en ball som ville gått klart utenfor. Den endte i en ny corner – som gjestene scoret på. Ballen havnet litt ut i feltet, og Sandviken-spilleren fikk godt tid til å prikke skuddet i mål.

Ørn kunne også mistet alle poengene da Sandviken var helt alene gjennom fem minutter før full tid. Men avslutningen gikk i nettveggen.

Dermed ble det ingen flying start i Toppserien for Ørn som avsluttet før sommerpausen med fire tap på de fem siste kampene.