Haaland er som kjent ute med en hamstringskade, og kommer ifølge Dortmund-trener Lucien Favre ikke mer på banen i 2020. Han har gått glipp av de fire siste kampene. De gule kunne definitivt ha trengt sin toppscorer nå, for dagens smell hjemme på Signal Iduna Park var av den sjeldent stygge sorten.

– Det var en katastrofe! Virkelig ille. Vi gjorde for mange store, store feil og det er vanskelig å forklare. Stuttgart spilte bra, men vi var veldig, veldig dårlige, oppsummerte Favre til tyske Sky Sports etter stortapet.

Tre baklengsmål i løpet av 11 pinlige minutter i 2. omgang sørget for at Stuttgart vant 4–1. Stillingen var 1–1 til pause, men så scoret Silas Wamangituka etter 52 minutter, Philipp Förster i det 60. minutt og Tanguy Coulibaly tre minutter senere.

UTE MED SKADE: Erling Braut Haaland fortviler etter å ha misbrukt en sjanse mot Köln. Siden da har han mistet fire kamper for Dortmund. Foto: LEON KUEGELER / X03731

Coulibalys scoring var typisk for kampen. Jude Bellingham feilet stygt med en pasning på egen halvdel, og Colibaly satte fart inn i feltet med ball og skrudde den lekkert i mål via stolpen mens en passiv Mats Hummels ikke taklet.

Giovanni Reyna trodde han hadde redusert til 2–4 i sluttminuttene, men «scoringen» ble annullert for offsode. På overtid ordnet istedenfor Nicolas Gonzalez kveldens femte for Stuttgart etter en hurtig kontring.

Dermed står Dortmund med 19 poeng etter 11 kamper, og ligger på femteplass. Stuttgart er på plassen bak med to poeng mindre.

21. november klinket Dortmund til med 5–2 borte mot Hertha Berlin da Haaland satte inn fire av målene. Tre dager senere scoret Haaland to av målene da Club Brugge ble knust 3–0 i Champions League.

Det luktet svidd av både Haaland og Dortmund. Men så har formkurven stupt. Haaland spilte hele kampen da de tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Köln, og så var han ute da det ble 1–1 hjemme mot Lazip og 1–1 borte mot Eintracht Frankfurt. Det ble riktignok 2–1-seier mot Zenit i Champions League tidligere denne uken, men i dag kom bekreftelsen på at det er mye som ikke stemmer i klubben.

Tapet er det største hjemmetapet siden Bayern München vant med samme sifre i september 2009. Men det skal nevnes at de røk 0–4 mot Hoffenheim så sent som i juni.

Lucien Favre er inne i sitt siste kontraktsår, og dagens smell kan føre til at det skjer ting på trenerfronten.

UNDER PRESS: Fremtiden til Lucien Favre i Borussia Dortmund vil garantert bli heftig diskutert fremover. Foto: FOCKE STRANGMANN/POOL / X01348

Legger press på Bayern München

På anreplass ligger RB Leipzig med 24 poeng, men med dårligere målforskjell enn Bayern München. I dag ble det 2–0-seier hjemme mot Werder Bremen etter scoringer av Marcel Sabitzer (straffe) og Daniel Olmo. Sørloth startet på benken, og ble byttet inn i det 72. minutt.

Bayern München har ogs 24 poeng, etter at Robert Lewandowski utlignet til 1–1 borte mot Union Berlin lørdag kveld. Bayer Leverkusen på tredjeplass har 22 poeng, og tar imot Hoffenheim søndag.

Tysk Bundesliga:

Borussia Dortmund – Stuttgart 1-5 (1-1)

Mål: 0-1 Silas Wamangituka Fundu (str. 26), 1-1 Giovanni Reyna (39), 1-2 Fundu (53), 1-3 Philipp Forster (60), 1-4 Tanguy Coulibaly (63), 1-5 Nicolas Gonzalez (90).

Borussia Mönchengladbach – Hertha Berlin 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Matteo Guendouzi (47), 1-1 Breel Embolo (70).

Rune Almenning Jarstein var ubenyttet reserve for Hertha Berlin.

Freiburg – Arminia Bielefeld 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Vincenzo Grifo (str. 79), 2-0 Woo-Yeong Jeong (90).

Mainz – Köln 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Elvis Rexhbecaj (55).

Rødt kort: Ondrej Duda (76), Köln.

RB Leipzig – Werder Bremen 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Marcel Sabitzer (str. 26), 2-0 Dani Olmo (41).