Storseier for Vålerenga. Deila roser tomålshelt: – Han har noe ekstra

Vålerengas Deyver Vega var høyt og lavt i 5-1-seieren over Ranheim i eliteserien søndag. Han scoret to praktmål og fikk skryt av trener Ronny Deila i etterkant.

RANHEIM - VÅLERENGA 1–5

Etter at Matti Vilhjálmsson hadde stanget inn 1-0 til Vålerenga, tok Vega over showet i Trondheim. Først dro han seg inn i banen, før han fra drøye 17 meter curlet ballen lekkert i lengste kryss til 2-0.

Etter at Michael Karlsen reduserte for Ranheim til 1-2 på straffe, var Vega igjen på farten. Magnus Lekven fant en feilvendt Vega på åtte meter, som snudde på en femøring og banket ballen i mål fra kloss hold. Nok en perlescoring fra den 176 centimeter høye spilleren.

Like etter måtte costaricaneren av banen i solskinnet med en krampe.

– Det var krampe. Jeg må bare slappe av, jeg må se an til uken, uttalte Vega til Eurosport etter oppgjøret.

Vålerenga-spillerne kunne juble for fem scoringer mot Ranheim. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Fortjent

Han la til at han mente at Vålerenga vant kampen fortjent.

– Han har noe ekstra, det viser han med de to målene, mente Vålerenga-trener Ronny Deila etter kampen.

Chidera Ejuke scoret to kjappe mål for Vålerenga på tampen og fastsatte sluttresultatet til 5-1 med ligamål nummer tre og fire for sesongen.

Seieren er Vålerengas fjerde denne sesongen. Med 14 poeng ligger Oslo-klubben nå på fjerdeplass i Eliteserien. Fem poeng skiller opp til ligaleder Molde.

– Det var en kjempebra prestasjon. Det er klasse over det vi gjør. Det er morsomt å være Vålerenga-trener om dagen, la Deila til.

Ranheim-trøbbel

Ranheim kom ned på jorda igjen etter to strake seirer og kom aldri inn i kampen. Trønderne er nummer 12 med sju poeng etter 1-4-tapet.

– Vi taper veldig fortjent i dag, vi må lære av dette her. Vi har ikke god nok presisjon, kvalitet og trøkk, og vi skaper for lite til å score de målene som skal til. Fullt fortjent, erkjente Ranheim-trener Svein Maalen etter kampen.

(©NTB)