Den norske Manchester City-stjernen forlater den norske landslagstroppen. Det skjer i kjølvannet av smellen han pådro seg i privatlandskampen mot Færøyene på torsdag.

– Skaden er ikke alvorlig, men han har såpass mye smerter og noe innskrenket funksjon at Skottland-kampen dessverre kommer litt for tidlig, sier landslagslege Ola Sand til NFFs hjemmeside.

NFF opplyser at Haaland fikk seg en smell i foten mot Færøyene. Norge vant kampen 2–0 etter scoringer av Jørgen Strand Larsen og Oscar Bobb.

– Dessverre går jeg glipp av morgendagens kamp mot Skottland. Jeg ønsker resten av laget alt det beste. Nå venter litt behandling, og så skal jeg prøve å komme tilbake så raskt som mulig, skriver Haaland på Twitter.

– Det er selvsagt synd at Erling ikke blir klar til kampen på søndag, men vi kommer ikke til å hente inn en erstatter. Dette er en fin anledning for de offensive spillerne i troppen til å vise seg frem, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

Det norske landslaget har ennå ikke ankommet gråværet i Glasgow. De flyr fra Gardermoen lørdag klokken 12. Ståle Solbakken møter pressen klokken 18.15 norsk tid på Hampden Park.

Norge møter Skottland søndag klokken 20.45. Det er den siste kampen i EM-kvaliken. Spania og Skottland er allerede sikret plassene som gir EM-spill. Norge kan i beste fall bli gruppetreer.