Med 1-2-tapet hjemme for Aalesund har "Gutan" gått fem hjemmekamper i eliteserien uten seier, siden seieren mot Brann helt tilbake på 1. mai.

I den frustrende rekka mot overkommelig motstand i Bodø/Glimt, Haugesund, Sarpsborg, Stabæk og Aalesund har i tillegg én ting gått igjen: "Gutan" har sluppet inn det første målet i alle fem hjemmekampene. Og fire av gangene allerede i første omgang.

I dag lå laget under allerede etter tre minutter, da Kent-Are Antonsen var uheldig og scoret selvmål.

— Dritkjedelig

En statistikk som ikke har gått TIL-spillerne hus forbi heller.

— Vi er ikke påskrudd når fløyta går. Det er veldig skuffende. Det er dritkjedelig at det skal bli sånn. Det er litt sånn litt for ofte. Jeg synes vi slipper inn to alt for enkle mål, sier Runar Espejord, som scoret TILs ene mål i dag.

- Hvorfor blir det slik?

— Vi må alle gå i oss selv og gjøre noe med det. Jeg vil si det er et lite problem vi har fått. Det er vanskelig å vinne fotballkamper når vi først skrur på når vi ligger under 0-1 eller 1-2, mener spissen.

— Det blir en utfordring

Bård Flovik skjuler heller ikke at trenden har blitt problematisk.

— Når vi husker at vi alltid kommer under, så blir det en utfordring. Vi må alltid jage kamper her oppe etter å ha gitt bort ett mål, sier TIL-trener og erkjenner:

- Vi er ikke påskrudd når fløyta går. Det er veldig skuffende. Det er dritkjedelig at det skal bli sånn. Det er litt sånn litt for ofte, sier Runar Espejord. Foto: NTB Scanpix

Ser man på kampen i dag, så gjør vi bare stressede feil de første minuttene, som tilslutt leder til selvmålet.Samtidig understreker Flovik at riktig tenningsnivå og fokus ved avspark har vært et tema i gruppen.

— Vi må bare ha nye runder på det. Vi har vært veldig bevisst på det i dag også. Hadde vi kommet i ledelsen på Alfheim med det spillet vi har begynt å utvikle, så hadde det blitt interessante kamper.

Dårlig effektivitet

TIL-treneren fortviler samtidig over sjansesløseri utover i kampen mot Aalesund.

— Når vi skaper 10-11 cornere og like mange sjanser og ikke scorer ett eneste mål i andre omgang er det for dårlig. Det er kanskje greit at vi slipper inn to mål i dag, men jeg er skuffet over at vi ikke scorer tre eller fire.

Med resultatet blir TIL værende godt fast i nedrykksstriden, kun tre poeng over Vålerenga på kvalikplass før runden ferdigspilles over helga.

— Det er fortærende at vi ikke får et pusterom, men det positive er at vi har like gode sjanser til å ta poeng borte som hjemme i går. Nå går vi for tre poeng borte mot Haugesund neste helg, det er helt klart, varsler Flovik.

(Krever innlogging)

Sliter fortsatt

For Runar Espejord var det mer grunn til frustrasjon. Etter en strålende kamp med en fantastisk scoring og flere klasseinvolveringer, måtte 20-åringen gå av banen etter 70 minutter.

— Jeg synes det er dritfrustrerende for min del. Jeg følte ikke at jeg var ferdig ute på banen etter 70, selv om kroppen min ikke klarte mer. Det er blytungt for meg å måtte gå av, jeg hadde ikke lyst til det i det hele tatt.

— Runar har ikke trent fullt siden 1. mai. Vi er veldig redd for at han skal bli skadet igjen. Hans helse og hans situasjon er det viktigste. Den dagen han er tilbake for fullt, så får vi en massiv ressurs, sier Bård Flovik.