Etter det iTromsø kjenner til er sisteskansen enig med TIL om en ny kontrakt.

Oppdatert: TIL bekrefter at Kongshavn har skrevet en kontrakt som gjelder ut 2019-sesongen.

Kongshavn har vært i TIL fra og med 2015-sesongen. I år har har han spilt 25 eliteseriekamper. Han mistet fem kamper på grunn av et brudd i fingeren i mai. I høstsesongen har bergenseren vært stabilt god og skadefri.

26-åringens kontrakt gikk egentlig ut 31. desember i år, men nå blir det altså minst to år til i Nordens Paris.

– Jeg er veldig glad for at jeg får denne muligheten. I utgangspunktet hadde jeg tenkt på å være lenge i Vålerenga, men nå har jeg vært her i tre år og det er veldig flott at jeg nå får to nye år her, for jeg trives utmerket i byen og klubben, sier Kongshavn til TILs hjemmeside.

– Det er ikke så lenge jeg siden jeg ble far og nå får jeg stabilitet med familien i stedet for å måtte reise bort for å finne ny klubb. TIL er en klubb jeg har blitt glad i, legger han til.

Ny spillestil

Kongshavn har veldig tro ny framgang med trener Simo Valakari.

– Jeg er utrolig takknemlig og glad for å være en del av prosjektet klubben har startet på nå. Jeg har ekstremt stor tro på det vil være langt artigere de neste årene enn de forrige årene, sier TILs keeper.

Valakari har fått ros for å ha utviklet lagets spillestil.

– Mange har lyst å være et spillende lag, men det er ikke lett å få til, så derfor er det nesten litt utrolig hvor stor utvikling vi har hatt på så kort tid. Mange andre har pratet om at de skulle ønske at sesongen varte lenger, for det er så artig, og slik føler jeg det også. Som regel har man lyst til å ta ferie, men vi har vært gode og hatt flyt, at jeg kunne gjerne spilt lenger. Jeg gleder meg noe vanvittig til oppkjøringen for å se hvilket opplegg som venter, legger han til.

– Flott ambassadør

Etter siste hjemmekamp i år bekreftet Kongshavn at han hadde fått signaler om at TIL ville ha ham med videre.

– Gudmund har vært veldig bra i år og levert under press i høst. Simo har gitt han en utfordring i å kunne spille ut bakfra og han har tatt den utfordringen på et veldig bra vis. Han er en flott menneske ambassadør for klubben, sier sportssjef Svein Morten Johansen.

– Det betyr mye at vi får en keeper som kjenner klubben veldig godt. Vi har spillere som gir mye ekstra til miljøet, og Gudmund er en slik type spiller, legger han til.

Gudmund Taksdal Kongshavn har tidligere spilt for Varegg, Bergen Sør (lån) Vålerenga og Sarpsborg 08 (lån).

TIL har fra før Filip Loncaric (avtale ut 2018) og Jacob Karlstrøm (avtale ut 2019) i A-stallen.