— Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke. Jeg hadde planlagt å bruke Jørgensen som midtstopper mot Rosenborg. Nå må jeg finne en annen løsning, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Han ble informert om salget av Joackim Jørgensen via en tekstmelding onsdag.

Jørgensen har lenge vært klar på at han er ferdig i Viking når kontrakten går ut etter sesongen. Han har tidligere takket nei til klubbens kontraktstilbud og ville forlatt Stavanger gratis i november. På grunn av den økonomiske situasjonen velger Viking heller å selge ham nå.

Det var RA som først omtalte nyheten.

Avslo millionbud

— Det er dialog med en klubb om Jørgensen, og vi er enige om pris. Avtalen er god nok for Viking til at et salg er forsvarlig, sier daglig leder Eirik W. Henningsen i Viking til RA.

— Det er riktig at Viking har akseptert et bud på Jørgensen, men det er fortsatt en del ting å ordne før en overgang er klar. Det handler om personlige betingelser og sånne ting. Selv om et bud er akseptert betyr det ikke nødvendigvis at han går til den klubben. Vi får nesten bare se hvordan det utvikler seg, sier Kevin Ingebrigtsen.

Han er Joackim Jørgensens agent og ønsker ikke å si noe om hvilken klubb som forhandler med Viking-spilleren, men Aftenbladet erfarer at det er Sheriff Tiraspol fra Moldova.

Aftenbladet vet at Viking tidligere i sommer avslo et bud på rundt 1 million kroner for Joackim Jørgensen. Overgangssummen Sheriff betaler skal ikke være veldig langt fra millionen Viking sa nei til den gangen.

— Jeg håper dette er et bra bud. For tre-fire dager siden var vi enige om at vi ikke kunne selge Jørgensen. Vi ble enige om å bruke ham som midtstopper resten av sesongen. Nå forsvinner han. Jeg har aldri vært med på noe lignende før, sier Jonevret og sikter til at Viking nå bare har én etablert midtstopper igjen i klubben.

Stolt Jonevret

Stemningen i Viking-leiren har vært god etter helgens seier mot Sogndal. Selv om den økonomiske situasjonen i klubben er alvorlig, har Viking levert fine prestasjoner på banen denne sesongen. Kjell Jonevrets lag ligger i øyeblikket på en syvendeplass – seks poeng bak bronsemedalje – med én kamp mindre spilt enn lagene rundt på tabellen.

— Jeg er veldig stolt av det vi får til. Vi gjør en god jobb, vi som er her. Så er det forbasket. For vi er jo ikke fornøyde med syvendeplass, sier Jonevret.

— Jeg sover dårlig om nettene. Vi vil så mye mer enn dette. Men klubben er i denne situasjonen. Det må vi respektere, selv om det er synd for supportere og sponsorer. Til slutt handler det om å redde Viking, fortsetter han.

Flere på vei ut?

Mandag skrev Aftenbladet om interessen rundt Joackim Jørgensen og Samuel Adegbenro. Onsdag forsvant den ene av de to ut dørene på Viking stadion. Adegbenro kan fort følge etter før overgangsvinduet stenger i slutten av august.

— Jeg har sluttet å håpe. Jeg vet ikke. Vi får bare se hvem vi har til rådighet til enhver tid. Flere kan forsvinne. Det er klart. Sånn er situasjonen, sier Jonevret som ikke helt klarer slippe skuffelsen.

— Vi har ingen midtstoppere igjen. Vi hadde ikke råd til å beholde AJ Soares. Så da ble vi enige om å kjøre på med Joackim Jørgensen som stopper. Men så blir det ikke sånn likevel. Jeg kjenner at dette motiverer meg. Det blir litt oss mot verden. Jeg håper publikum kommer for å hjelpe oss mot Rosenborg likevel. Guttene fortjener det, sier han.

PS: Midtbanespiller Abdisalam Ibrahim må stå over mot Rosenborg grunnet fem gule kort.