Sydney Lohmann ga tyskerne en drømmestart på eget gress etter bare 12 minutter da hun utnyttet en keepertabbe av Ann Katrin Berger. Chelsea-målvakten klarte ikke å få tak i et innlegg, og Lohmann satte enkelt ballen inn i det åpne buret.

Ti minutter senere utlignet Chelsea og Melanie Leupolz på en noe absurd måte. Chelseas midtbanespiller Guro Reiten slo et frispark inn i feltet. Et klareringsforsøk fra en Bayern-forsvarer gikk rett i hodet på Leupolz, og ballen dalte deretter i nettmaskene.

Kampen ble avgjort da Hanna Glas curlet ballen vakkert i nærmeste kryss fra spissen av 16-meteren i 56. minutt.

Drøyt ti minutter senere ble Reiten byttet ut for Chelsea. Den norske landslagsprofilen bidro med flere skumle pasninger og innlegg for London-klubben.

BRUKBART UTGANGSPUNKT: Guro Reiten og Chelsea tapte 1–2 i første semifinale mot Bayern München, men det er slettes ikke et håpløst utgangspunkt før kampen i London. Foto: ANDREAS GEBERT / X06742

Returoppgjøret spilles på VG+ neste søndag. Med bortescoringen til Chelsea er det nokså åpent. Chelseas Ji Soyun svært nærme 2–2 kort tid før slutt, men tverrliggeren og millimeterne var ikke på britenes side.

I ligaen er Reiten og Chelsea serieleder med to poeng ned til Manchester City etter 20 runder. I Tyskland topper Bayern München to poeng foran Wolfsburg og Ingrid Syrstad Engen etter 19 runder.

I den andre Champions League-semifinalen endte det 1–1 mellom Paris Saint-Germains og Barcelona.

Champions League 2020/21 blir den første utgaven siden 2014/15 som ikke vinnes av franske Lyon. Ada Hegerbergs lagvenninner tapte for sine franske rivaler fra Paris.