Det ble et kort styremøte på brakka onsdag kveld. Økonomien er såpass presset, at det ikke tok lang tid å si nei til planene mange av de samme styremedlemmene sa ja til i det ekstraordinære årsmøtet 26. januar.

– Økonomien tilsier at er det ikke er mulig å være med på eiersiden. Risikoen ville ha blitt for stor, medgir styreleder Ivar Koteng overfor Adresseavisen.

– Men vi ønsker fremdeles å selge tomta, og er kommet langt i samtalene med investor Arthur Buchardt, fortsetter han.

Les også: Kroksæter-kommentar: Heller ball enn hotell

Nytt ekstraordinært årsmøte

Den opprinnelige planen var å selge tomt for selve hotellet til Buchardt for 30 millioner kroner. Og klubben ønsket selv å bygge og drifte et kontorbygg, parkeringskjeller og et kurs— og konferansesenter. Nå ønsker Koteng av Buchardt tar alt, og at RBK selger hele parkeringsplassen utenfor Lerkendal for mellom 60 og 70 millioner kroner.

Om et par uker får styrelederen svar. Blir det ja, skal salget opp for et ekstraordinært årsmøte. Blir det nei, må klubben se etter andre løsninger.

– Går det i orden, får vi inn penger som vil styrke oss økonomisk. Ellers må vi jobbe ut en plan B, sier Koteng.

(Artikkelen fortsetter)

NY PLAN: Styret i Rosenborg vil kvitte seg med det planlagte byggeprosjektet på Lerkendal, og selge parkeringsplassen (ILLUSTRASJON: Matthias C.Herzog — Voll Arkitekt).

Derfor gjorde de kuvending

26. januar kalte Rosenborg medlemmene inn til ekstraordinært årsmøte. Der sto hotellbyggingen på agendaen, hvor leder i RBK eiendom, Roar Munkvold, tidligere styreleder Terje Svendsen og Buchardt snakket varmt om prosjektet som ville koste klubben 400 millioner kroner, med et planlagt lån på om lag 340 mill.

I løpet av en tiårsperiode skulle utbyggingen sørge for et overskudd på ca 75 mill., penger som styrker sportslig satsing. Også Koteng ba medlemmene si ja.

Nå innrømmer styrelederen at han uttalte seg på et for tynt grunnlag.

– Man bør helst ikke kjøpe en bil til en halv million kroner dersom man kun har 400000. Hadde vi hatt 200 millioner på bok, ville vi blitt med videre. Men vi har lagt sammen a, b, c og d, og funnet ut at vi ikke har råd.

Han ønsker ikke å gå i detalj på hvorfor ja ble nei, og vil heller ikke overdrive sin egen rolle til at klubben gjorde kuvending. Men styret var usikre på hvor mye en utbygging ville gå utover det sportslige. Og ønsket om drøyt 300 millioner kroner i lån ble heller ikke oppfylt. Kotengs personlige skepsis til prosjektet har nok spilt en rolle; det er ikke mer enn to måneder siden det forrige styret ga grønt lys.

– Den økonomiske utviklingen vi hadde mot slutten av 2011, endret også synet på hotellprosjektet. Vi fikk et større minustall enn vi trodde. Det var derfor ikke vanskelig for et samlet styre å bli enig, sier Koteng.

Kjøpte tomta for 25 mill.

– Hva tenker du om jobben som er gjort før du kom inn?

– Vi må huske på at den tidligere ledelsen var med på å få inn veldig mange millioner før de gikk ut. Og at de kjøpte tomta for 25 millioner for noen år siden. Nå kan vi selge for langt mer, sier Koteng.

– Hva skal de friske millionene brukes til? En erstatter for nølende Rade Prica?

– Hehe¿ Det har vi ikke bestemt oss for. Men pengene skal forvaltes på en smart måte, sier Koteng.

Buchardt: – Kjører på som planlagt

RBKs nei får ingen konsekvenser for Arthur Buchardt (bildet). Han regner med å ha bygget klart i august 2014. – Jeg kjører på som planlagt. Rosenborg velger ikke å bygge kurs- og konferansesenteret. Da gjør jeg det i stedet, sier Buchardt til Adresseavisen.

(Artikkelen fortsetter)

Han bekrefter at han er interessert i å kjøpe all tomta fra Rosenborg, men skal bruke noen uker på å gi klubben et formelt svar. Men Buchardt kommer ikke til å nøle.

– Nei, dette er bestemt. Vi satser på å starte byggingen i mai, og vil ha hotellet ferdig i august 2014. Med kontorbygget ferdig noen måneder tidligere, sier han.

Buchardt ser et stort potensial i prosjektet, og føler ikke han løper noen risiko ved å ta over hele utbyggingen. I utgangspunktet skulle han kun ha ansvar for hotellet, mens RBK skulle stå for resten.

– Nei. Kontorbyggene er jo utleid allerede. Og det er gunstig med ferdigsstillelse i august 2014. Da starter skolehøsten, og med det også møte— og konferansevirksomheten, sier han.

– Er det leit at RBK ikke lenger er med?

– Det tenker jeg ikke på. Jeg ser frem til et godt samarbeid med Rosenborg, svarer Buchardt.