20-åringen har kjempet en knallhard kamp til toppen av internasjonal fotball.

33 kamper og 53 mål, det er kun Luis Suárez som har scoret flere ganger enn Hegerberg i europeisk fotball. Seriegull og cupgull er allerede i boks, nå skal kvinnefotballens gjeveste trofé vinnes for første gang.

Når kontinentets to beste lag denne sesongen barker sammen for å gjøre opp pokalen, er det en 20-åring fra innerst i en fjord på det norske Nordvestlandet som er den kanskje største stjernen av alle fra Wolfsburg og Lyon.

De franske kvinnene har feid over absolutt all motstand som har stått i deres vei så langt. Da laget gikk ubeseiret gjennom de 22 serierundene scoret Hegerberg 33 mål. Neste på listen var brasilianske Christiane hos erkerival PSG. Hun hadde 15. Lyons hærfører ble født på Sunndalsøra i 1995. Reisen derfra begynner å ligne et norsk fotballeventyr.

— Jeg har prøvd å følge mine egne veier. Det har vært mange utfordringer, men man må være litt tøff i hodet for å prøve å ta det neste steget. På dette nivået er det tøft, det er kynisme og hard konkurranse, sier Hegerberg til Aftenposten.

Hos tyskerne er Caroline Graham Hansen ute med skade, mens Synne Jensen er aktuell for troppen.

Les bakgrunnsask om Hegerberg-søstrene:

Det er blitt mange oppturer for Ada Hegerberg og Lyon de siste seongene. Foto: DIGITALSPORT

Tøffe utfordringer

Landslagssjef Roger Finjord er blant dem som har latt seg imponere, og trekker frem Hegerbergs evne til stadig å søke nye, tøffe utfordringer for seg selv når han skal forklare noe av suksessen som hans stjernespiss opplever.

Som 15-åring debuterte hun i Toppserien for Kolbotn. Siden har hun vært innom både Stabæk, Turbine Potsdam og Lyon. Det har ikke bare vært lyspunkter på veien.

Overgangen fra Norge til Tyskland som 18-åring beskriver hun som "ekstrem".

— Jeg sto overfor mange utfordringer med tanke på makt, posisjon og det å ta plass. Du må ha klørne ute, og kan ikke tillate deg selv å ligge lenge nede. Du må opp igjen, sier Hegerberg, som mener tiden i Tyskland ga henne killerinstinkt og var en god ballast før overgangen til Lyon.

— Det er mange utfordringer også her, men tiden i Tyskland forberedte meg på det.

Knallhard sommer

At det har vært en fantastisk sesong for spilleren som Lyon-fansen kåret til deres beste er det ingen tvil om.

— Ja, det har det vært. Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, men når sesongen nå snart er over så kommer jeg nok til å tenke tilbake på det. Det har vært mye hardt arbeid, mentalt og fysisk pes. Å se at man får resultater av det gir veldig mye, sier Hegerberg, og legger til noe som kanskje forklarer hvorfor hun blir beskrevet som en spiller med en sjelden sult og vilje til å jobbe knallhardt for å nå sine mål.

— Jeg tror jeg kommer til å være veldig motivert når det nå snart blir pause, da skal jeg jobbe knallhardt.

Ada (t.v.) og søsteren Andrine Hegerberg har vært sammen på det norske landslaget denne sesongen. Foto: Anders Hoven, Digitalsport

Samlet klubbHegerberg forteller at det er veldig fin stemning i Olympique Lyonnais om dagen. Herrelaget sikret nylig annenplass i serien og dermed også Champions League-spill neste sesong. Kvinnelaget har så langt tatt en hjemlig dobbel og spiller om det gjeve Europa-trofeet i kveld.

— Folk smiler, og jeg tror presidenten er i fin form. Vi har sagt hvert år at det er å vinne Champions League som er målet. Nå må vi bare nyte det og vise hvor gode vi er, sier toppscoreren.

Lyon er en av toppklubbene i Europa som har kommet lengst når det gjelder å samle herre- og kvinnelaget til en klubb.

President Jean-Michel Auras prosjekt er en av grunnene til at Hegerberg trives så godt, og nylig signerte en ny kontrakt som binder henne til det sørøstre Frankrike frem til sommeren 2019. — Jeg føler egentlig det er den beste klubben i verden, så kan du jo diskutere om det er objektivt eller subjektivt vurdert. Det er måten de driver klubben, hvor presidenten har så stor tro på kvinnelaget. Interessen rundt og profesjonaliteten er veldig god. Jeg føler det er her jeg skal være for å bli best.

Disse sakene om kvinnelandslaget ble mye debattert i fjor: