Ved to anledninger serverte han på mesterlig vis fra sin venstrebackposisjon i første omgang.

Først da han fant Magnus Wolff Eikrem, som hadde funnet rom i feltet og nikket inn Moldes ledermål.

Så da han løftet blikket og fant Ohi Omoujuanfo på bakre stolpe, som stanget inn som en ekte tyr. Moldes seier, og Arsenals 4–1-triumf over Rapid Wien, gjør at de går videre til utslagsrundene i Europa League om de unngår tap eller scorer i ettmålstap.

– Jeg synes vi har satt oss i en god situasjon. Også vet vi det at det er tøft lag å møte borte der, sånn som det står nå er det 50/50, sier Erling Moe til VG på pressekonferansen etter kamp.

– 50/50, mener du egentlig det, Erling?

– Det blir tøft, vi skal i hvert fall gi jernet, sier Moe etter en kort latter.

Ønsket mer

Risa har ikke bare fått ros for sin innsats etter overgangen fra Odd, men etter pausesignalet fikk han en velfortjent klapp på skuldra fra Molde-trener Erling Moe.

– Han legger bare til selvtillit og det skaper enda bedre prestasjoner. Jeg synes han har tatt det veldig kjapt, det er ikke enkelt å komme hit og ta det med en gang. En veldig fotballklok ung mann, sier Moe til VG.

Dundalk hadde rett og slett ikke så mye å stille opp med på Aker Stadion, og Martin Ellingsen var den reneste luftens baron da han på bakre stolpe stanget inn 3–0 midtveis i angre omgang.

Molde brukte hodet tre ganger og vipps var kampen avgjort. Utover i andre omgang koste de seg på Aker Stadion, og de både kunne og burde hatt flere mål mot det tannløse bortelaget.

– Skal jeg sette fingeren på noe, skulle jeg ønske et par mål til. Men vi vinner kontrollert nok en gang i Europa, sier Moe på pressekonferansen.

ENKEL SEIER: Martin Ellingsen feirer Moldes tredje scoring i andre omgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Irritert og forbannet

Sheriff Sinyan bommet på en monstersjanse mot Arsenal forrige uke, og ville ikke være dårligere mot Dundalk. Målet stod åpent etter «Ohis» avslutning, men stopperen banket ballen utenfor fra kloss hold.

Flores klinket på sin side til med en utrolig skudd fra 25 meter helt på slutten av overtiden og pyntet på resultatet i Molde. Moe erkjenner at målet gjorde ham «irritert og forbannet» en kort stund.

Det betyr imidlertid lite. Molde kvalifiserer seg til neste runde av Europa League om de unngår tap i den østerrikske hovedstad neste uke, eller taper med ett mål og scorer selv.