Akkurat som mot Liverpool hadde Sheffield United perioder med godt spill og flere store sjanser.

Men akkurat som mot Liverpool endte Sheffield United opp uten poeng. «The Blades» er ett av fire lag i Premier League som fortsatt har til gode å vinne en kamp.

Berge scoret mot Liverpool, og det var bare Sheffields tredje scoring denne sesongen. Fasit etter syv spilte kamper er null seiere, én uavgjort og fem tap. Tre scoringer for og ti imot - og deres éne, fattige poeng, gjør at de kan bli tabelljumbo dersom Fulham tar poeng West Brom mandag.

Nær målgivende

Berge, som har blitt hyllet for sin innsats i sin nye rolle på Sheffield-midtbanen var igjen god for Sheffield, og burde også fått en målgivende pasning. I andre omgang passerte han Rodri enkelt før han slo en nydelig tunnel på Joao Cancelo.

Nordmannen stormet mot dødlinjen før han fant John Lundstram med en pasning 45 grader ut i feltet, men engelskmannens avslutning gikk over målet.

Berge hadde flere gode involveringer mot Kevin De Bruyne, mannen Berge selv mener er «verdens for øyeblikket beste spiller», men selv om Sheffield yppet seg, spesielt etter pause, hadde Chris Wilders menn knapt en avslutning på mål. Wilder jakter en stor milepæl, men blir stående på stedet hvil: Han har vunnet 99 kamper som Sheffield United-manager, men seier nummer 100 lar vente på seg. Laget hans har nå spilt elleve kamper uten seier.

Lørdag ble de senket av en som virkelig traff blink:

Kyle Walker ble matchvinner med et drømmetreff.

foto
I FINT DRIV: Sander Berge var ved flere anledninger på farten. Her fra en situasjon hvor han på elegant vis dro seg forbi Citys midtbaneanker Rodri. Foto: Rui Vieira / PA Wire

Kremmerhus

I 1. omgang var det nemlig spill mot ett mål. Manchester City dominerte fullstendig og gjorde hjemmelaget til statister. De hadde godt over 70 % av ballinnehavet, og fikk betalt for dominansen etter 28 minutters spill:

Raheem Sterling fikk det til å se lett ut da han dro av to mann med et par blendende finter. Sheffield havnet i ubalanse, noe Pep Guardiolas menn utnyttet til det fulle. Kevin De Bruyne fant Walker, som med en berøring la ballen til rette, og lot det stå til.

Walker, som er Sheffield-gutt og var lån i klubben i 2009/10-sesongen, klinket til og hamret ballen i det lengste hjørnet.

foto
STJERNETREFF: Kyle Walker hamret til - og traff blink. Foto: Cath Ivill / POOL / GETTY POOL

Seks av høyrebackens åtte scoringer i Premier League har blitt scoret fra utenfor boksen.

Det ble kampens eneste scoring, og at det bare endte 1–0 er smått utrolig. City skapte et hav av muligheter, og både Ferran Torres, Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez kunne ha tegnet seg på scoringslisten.

Sheffield United vil nok også - som mot Liverpool - rive seg i håret over sjansesløseriet. Kanskje spesielt Rhian Brewster, som fikk en kjempemulighet da han kom alene med Ederson. Den tidligere Liverpool-spilleren forsøkte å chippe ballen over en utrusende Ederson, men City-målvakten holdt seg på beina og reddet mesterlig.

Etter en medioker start på sesongen gjør City nå et byks på tabellen. De går fra 13. til 7. plass og står nå med elleve poeng. Og deres fantastiske Halloween-rekke består. Pep Guardiolas menn er nemlig skummelt gode når de spiller på Halloween: