– Vi fikk mye selvtillit av å slå Arsenal og Liverpool, men fikk oss en realitetsorientering med Manchester City. Så takk for det, Pep og City! Vi må forstå og gjøre ting mye bedre, sier ten Hag på en pressekonferanse onsdag.

Manchester City vant oppgjøret 6–3. Erling Braut Haaland scoret tre mål, og var nest sist på to av målene:

Cristiano Ronaldo var på benken hele kampen, og ten Hag sa etter kampen at han sparte den portugisiske superstjernen «av respekt for hans store karriere».

– Han er ikke fornøyd med at han ikke fikk spille på søndag, misforstå meg ikke. Men spørsmålet var om humøret hans på trening, og der er han glad. Men selvfølgelig, han vil spille og er forbannet når han ikke gjør det, sier ten Hag og legger til:

– Cristiano har et veldig høyt konkurranseinstinkt og er ikke glad når han ikke spiller, men jeg må gjenta ettersom dere kanskje ikke hørte det: Han trener bra, han er i godt humør og er motivert til å gi sitt beste. Det er det vi forventer av ham.

Erik Ten Hag på onsdagens Manchester United-trening. Foto: CARL RECINE / Reuters

Ronaldos landsmann, Bruno Fernandes, var også til stede på pressekonferansen med United-manageren, og hevder at det tunge nederlaget i derbyet ikke endrer mye innad i laget.

– Vi hadde tre fire strake seiere, og nå fikk vi dette tilbakeslaget. Men det har ikke endret ideene våre, spillestilen vår eller hva vi ønsker å gjøre som lag, sier portugiseren.

– Vi har hatt tre måneder med ny trener, og laget gjør det bra. Det er tøft fordi det er et derby, men nå handler det om å slå tilbake og vinne i morgen, fortsetter han.

Videre opplyser ten Hag at både Raphael Varane, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Donny van de Beek er utilgjengelige for morgendagens kamp.

Manchester United møter kypriotiske Omonia Nicosia i Europa League torsdag. Det er foreløpig den eneste turneringen Ronaldo har scoret i så langt denne sesongen: