– Jeg tenker at første omgang er bra, vi kommer med en bra innstilling og står godt i forsvarsspillet, sier Eirik Horneland til VG.

Aune Heggebø stanget Brann i ledelsen etter 23 minutter, men etter sidebyttet raknet det for trener Eirik Hornelands hardt pressede menn. Herman Stengel, Gustav Valsvik og Tobias Gulliksen sendte Strømsgodset opp på 9. plass og rødtrøyene hjem i fortsatt fortvilelse.

– Det var fantastisk, rett og slett. Jeg hadde en god følelse helt siden jeg kom hit. Det lugget litt underveis, men når du har en spiller som Herman Stengel på midtbanen, så fikser han comebacket vårt, sier Gulliksen til Discovery+ etter kampen.

Godset har fortsatt til gode å tape på eget gress, mens Brann fremdeles ikke har vunnet en eneste match på bortebane i 2021. Med én kamp mer spilt enn Tromsø, har bergenserne fire poeng opp til trygg grunn. Akkurat nå er Brann på vei ned i Obos-ligaen.

– Jeg synes vi gjør en god første omgang. Vi gir det et godt forsøk. Vi er godt med lenge. Jeg synes Godset er bedre enn oss i andre omgang. Det kunne blitt 2–2 på slutten, og da hadde vi plutselig vært inne i kampen igjen. Det er et godt forsøk, men en vanskelig kamp mot et godt lag, sier Brann-keeper Håkon Opdal til VG.

– Det er skuffende. Vi gjør en okay kamp og første omgang er god, sier kaptein Daniel Pedersen.

Dystert bakteppe

Det skjer etter at Brann-troppen fløy østover fra Bergen lørdag formiddag. Da var det ikke gått en dag siden lagkamerat Kristoffer Barmen (28) hadde fått sparken for å ha hatt «en sentral rolle» under nachspielet som har preget klubben i halvannen uke.

– Når du jobber tett i en relasjon med spillerne, er det tungt. Jeg hadde en god og sterk relasjon til både Kristoffer og Mikkel, som er ute, sier trener Eirik Horneland til, som sier han ikke har vært involvert i sanksjonsarbeidet.

Keeper Mikkel Andersen (32) var heller ikke med til Drammen, etter at dansken ble enig med Brann om å terminere kontrakten sin i kjølvannet av skandalen, mens 10 andre Brann-spillere hadde fått det som ble betegnet som en alvorlig advarsel for deltagelsen på festen.

Energien er tilbake

– Nå skal vi bruke tid sammen og samle oss. Jeg tror sjansene våre for å holde plassen er gode, det virker som energien er tilbake og vi har gode perioder vi kan bygge videre på, sier Horneland.

Interne undersøkelser skal ha vist «brudd på retningslinjer, alminnelige normer, smittevernregler og rimelige forventninger til våre ansatte», ifølge klubben.

Parallelt etterforsker fortsatt politiet et mulig seksuelt overgrep under nachspielet.

Det er samtidig liten grunn til å tro at saken er avsluttet med sanksjonene fra Brann-ledelsen. Advokat Eirik Monsen har uttalt til VG at hans klient, 28 år gamle Barmen som i april skrev en ny fireårskontrakt med rødtrøyene, føler seg urettferdig behandlet.