Svensk avis: Dette er RBKs nye venstreback

Det melder svenske Expressen.

Pa Konate (her i blått i aksjon for Malmö) er ifølge Expressen på vei til Rosenborg. Pa Konate (her i blått i aksjon for Malmö) er ifølge Expressen på vei til Rosenborg. Foto: NTB Scanpix

Pa Konate (26) er ifølge svenske Expressen på vei til Rosenborg.

Svensk-guineanske Konate, som spiller venstreback, vil dermed gjenforenes med Åge Hareide, som var hans trener i svenske Malmö tilbake i 2014 og 2015.

Sportslig leder Micke Dorsin har ikke besvart Adresseavisens henvendelser.

Spiller på nivå to

Konate kommer fra Jönköpings Södra som spiller i Superettan. Venstrebacken var kontraktløs, men ble signert av den svenske klubben på nest øverste nivå i sommer.

    Forsvarsspilleren signerte en kontrakt ut året med den svenske klubben i sommer. Nå er han altså på vei til Rosenborg.

    Konate blir Hareides første signering som RBK-sjef. Både Hareide og Dorsin har signalisert at venstreback er førsteprioritet på overgangsmarkedet nå.

    Serie A og USA

    Han ble tilbake i 2017 solgt fra Malmö til SPAL i Serie A. Der ble det ingen suksess. Videre ble han utlånt til Cincinnati i amerikanske MLS, før han spilte for svenske GIF Sundsvall i 2019. Og nå sist - Jönköpings Södra i Superettan.

    Vegar Eggen Hedenstad har spilt på venstrebacken for RBK den siste tiden. Tidligere i sommer har trønderne solgt både Birger Meling (Nîmes i Frankrike) og Anders Trondsen (Trabzonspor i Tyrkia).