Sky News melder at tidligere Aston Villa-spiss Dalian Atkinson har blitt drept av det engelske politiet natt til søndag. Politiet sier i en pressemelding at det skjedde i forbindelse med en politiutrykning til et privathjem i Meadow Close i Telford.

Hjertestans

Videre sier politiet sier at utrykningen var en konsekvens av en innringer som var bekymret for egen sikkerhet. Atkinson fikk hjertestans og ble erklært død på Princess Royal Hospital 90 minutter senere. Videre i meldingen heter det at 48-åringen mottok medisinsk hjelp umiddelbart etter bruken av elektrosjokkvåpenet, men livet sto ikke til å redde.

— Hvil i fred, Dalian Atkinson. Jeg elsket å se videoer av ham og vil alltid huske det fantastiske målet mot Wimbledon. Mine tanker er med familien og vennene hans, skriver Aston Villa-spiller Jack Grealish på Twitter.

En talsmann for West Midlands Ambulance Service sier til Sky Sports at de ble kalt til åstedet kl 01.45 natt til søndag, etter at en mann hadde fått støt med et elektrosjokkvåpen. Disse våpnene er ment for ikke-dødelig bruk.

Sølv med Aston Villa

En nabo som ikke vill uttale seg med navn sa til Sky News at han har kjent Atkinson siden han var en liten gutt, og at han var vennlig og hadde ingen problemer som han visste om.

Hendelsesforløpet fra politiet ankom stedet til Atkinson ble elektrosjokket er foreløpig ikke kjent.

Dalian Atkinson var mest kjent for sin tid i Aston Villla tidlig på nittitallet hvor han scorte 23 mål på 85 kamper. Han var sentral i Aston Villas sølvlag i 1992/93-sesongen og scorte elleve mål på 28 kamper. Etter flere år i den engelske bautaklubben gikk turen videre til Metz og Manchester City på lån før han avsluttet en karriere på hell i Saudi-Arabia.