Molde-bragd i Europa League: – Vi er en ulveflokk

(Molde - Hoffenheim 3–3) Kamprustne Molde ble regelrett utspilt i store deler av «hjemmekampen» på spansk jord og så ut til å få et elendig utgangspunkt mot Hoffenheim. Så startet opphentingen.

– Opphentingen synes jeg er sterk. Dessverre tar det oss en omgang før vi blir smarte og håndterer tempoet til Hoffenheim, men når vi gjør det, viser vi mental styrke og vi er en ulveflokk som står sammen, sier trener Erling Moe til VG etter kampen.

Molde så sjanseløse ut i store deler av kampen mot den tyske storklubben Hoffenheim, men da tomålsscorer Munas Dabbur misbrukte muligheten til sitt hat trick fra straffemerket etter en time, våknet et håp i Molde på stillingen 1–3.

Molde-keeper Andreas Lindes tigersprang av en redning virket å sende prestasjonsfremmende enzymer direkte inn i Molde-kollegenes blod.

– Vi må takke Linde. I første omgang klarer vi ikke dempe en ball eller se opp, vi kommer oss ikke ut av egen halvdel og klarer ikke slå én eller to pasninger, det må vi jobbe med, sier Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Først slo Marcus Holmgren Pedersen inn perfekt på panna til Eirik Ulland Andersen, som styrte inn reduseringen.

– På 3–1 gjør vi en super opphenting. Det skal vi være stolte av, så får vi være på fra start av neste gang, sier Ulland Andersen til TV 2.

Så var Magnus Wolff Eikrem både uheldig, heldig og udyktig da han først bommet på en kjempesjanse og så satte opp innbytter David Fofana med et sleivtreff like etter. Den nysignerte innbytteren fullbyrdet den mesterlige opphentingen.

Like etter var han alene gjennom, men ble for ubesluttsom i avslutningsøyeblikket og sjansen rant ut i sanden.

– Vendepunktet er når vi begynner bruke banen og bruke ballen og gjør det enkelt. Ut av det enkle blomstrer det. Først og fremst at vi klarer å snu på det er avgjørende i dag, resonnerer Moe, som samtidig understreker at det blir en tøff oppgave i «returkampen» kommende torsdag.

FULLFØRTE BRAGDEN: Molde så fullstendig sluttkjørte ut. Og så var de ikke det lenger. Her feirer David Fofana 3–3-scoringen. Foto: PABLO MORANO / Reuters

Molde hentet opp 1–3 til 3–3, Molde var utenfor sesong og Bundesliga-laget Hoffenheim midt i, og drømmen om åttedelsfinale lever i aller beste velgående. Lenge så det ikke slik ut.

Munas Dabbur fra Nasaret scoret to frekke mål i første omgang, Christoph Baumgartner fikk spasere inn Hoffenheims tredje før pause og et lite plaster på såret var Martin Ellingsens treffsikre volley i første omgang - mot spillets gang.

I «hjemmekampen», spilt på Villarreals stadion El Madrigal ettersom Villarreal selv spilte bortekamp mot RB Salzburg og Molde ikke fikk ønske tyskerne velkommen til romsdalen, var det lenge tydelig at Molde var utenfor sesong og Hoffenheim i.

KLUNK: Fredrik Aursnes slår i bakken etter en duell på El Madrigal i Spania. Foto: Alberto Saiz / AP

Herr Moes disipler var sist i så å si alle dueller, forsvaret hang i store deler av kampen ikke sammen og offensivt var det lenge nær umulig å trenge gjennom et skadeskutt, tysk forsvar.

Molde startet på sin side med Bjørn Bergman Sigurdarson for første gang etter returen fra Lillestrøm i vinter, men islendingen ble effektivt isolert. Først da han ble byttet ut til fordel for Fofana våknet Molde.

Etter en times tid burde Dabbur virkelig scoret sitt tredje og Hoffenheims fjerde, men Andreas Linde parerte straffesparket mesterlig og startet den like mesterlige opphentingen mot laget som slo Champions League-vinner Bayern München 4–1 så sent som i september.