Kjærgaard spilleklar for TIL

Oliver Kjærgaard (19) får trolig sin første kamp for TIL mot Vålerenga i morgen.

PRØVEPILLER: Her er Oliver Kjærgaard i en duell med Fredrik Michalsen. PRØVEPILLER: Her er Oliver Kjærgaard i en duell med Fredrik Michalsen. Foto: Øyvind Sivertsen

SOTOGRANDE, SPANIA (itromso.no): I dag ordnet det seg med forsikring for midtbanespilleren Oliver Kjærgaard, og dermed kan dansken spille mot Vålerenga her i Spania i morgen.

Det bekrefter sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Alt er ordnet, så han kan spille om Simo (Valakari) vil bruke ham, slår sportssjefen fast.

Fornøyd Valakari

I går hadde prøvespilleren sin første trening med TIL og gjorde det OK.

– Det var hans første dag og det var veldig bra. Det er helt nye medspillere for ham her, men han så ut til å gli veldig fint inn i det. Og det er alltid et signal på at man har å gjøre med en god spiller, sier trener Simo Valakari.

TIL har fulgt Kjærgaard i et par måneder. Sist helg sa U20-landslagsspilleren opp kontrakten med Lyngby på grunn av uteblivende lønn. Dermed blir han en svært billig spiller for TIL – om klubben velger å slå til.

– Han er en spiller som passer inn i den profilen vi ønsker i klubben. Han ønsker å komme hit og utvikle seg. Han er sulten på suksess, sier Valakari.

– Vil se ham mot Vålerenga

På grunn av konkurranse med danske klubber må TIL innen mandag avgjøre om de vil signere en avtale med Kjærgaard.

– Vi har det ikke travelt. Vi snakker med ham og skal se ham i et noen dager. Jeg vil gjerne se ham mot Vålerenga, for en kamp er noe annet enn trening, sier Simo Valakari til iTromsø.