Felix Horn Myhre, David Møller Wolfe og Mathias Rasmussen sørget for 3–0-ledelse til pause på Åsane Arena mot gjestene fra hvalfangerbyen. Resultatet sto seg ut kampen, og Brann møter Stabæk på bortebane i semifinalen.

TV 2-ekspert Amankwah lot seg imponere av gamleklubben Brann i første omgang av kvartfinalen.

– Det kunne ikke vært bedre. Det Brann holder på med for tiden er så utypisk Brann, sier 34-åringen til VG.

Han utdyper:

– De kommer til en kamp hvor de er soleklare, enorme favoritter og forventningene er høye. Likevel går de ut med lave skuldre og ser overhodet ikke preget ut og tør å gå ut og styre. De leder 3–0 til pause og Brann-supporterne får oppleve noe de sjelden gjør; å ha hvilepuls til andre omgang.

«UTYPISK BRANN»: TV 2-ekspert og tidligere Brann-spiller Yaw Amankwah ser positive tendenser i gamleklubben før seriestarten i april. Foto: Julia Marie Naglestad / TV 2

Hovedtrener Eirik Horneland hevder at mannskapet hans tolererer forventningene på en god måte.

– Vi håndterer presset veldig greit. Det var et stort press på oss i fjor med tanke på at vi bare skulle vinne Obosligaen, og det klarte guttene veldig bra. De opptrer med selvtillit og er veldig fokuserte hver eneste gang, sier Brann-treneren til NRK.

HERJET: Brann er klare for semifinale i 2022-utgaven av cupen. Her feirer bergenserne Felix Horn Myhres mål mot Sandefjord i kvartfinalen. Foto: Tuva Åserud / NTB

Bergenslaget suste gjennom fjorårets sesong i Obosligaen og er tilbake i Eliteserien. I tillegg har Eirik Hornelands menn hatt en sterk sesongoppkjøring med fire seirer på de siste fem treningskampene.

Nå gjester Brann Stabæk i semifinalen i cupen 26. april, og Amankwah mener Horneland & co er favoritter til å ta seg til cupfinalen.

– De er soleklare favoritter også mot Stabæk. De var selvsagt heroiske mot Molde i går, men det er likevel kvalitetsforskjell mellom Brann og Stabæk. Hvis de fortsetter å være utypisk Brann, historisk sett, og leverer selv om forventningene er høye, så ligger veien til Ullevaal åpen, hevder den tidligere Brann-, Stabæk- og Sandefjord-spilleren.

Brann var sist i cupfinalen i 2011. Den gang vant Aalesund 2–1. Bergenserne vant sist cupen i 2004.

Etter å ha fulgt laget tett i sesongoppkjøringen mener fotballeksperten at det ikke er urealistisk at laget kan nå en topp 6-plassering i Eliteserien. Han peker likevel på én minusfaktor i Brann:

– Det er en ganske tynn tropp, og det blir langt mer belastning i Eliteserien enn de fikk kjenne på i Obosligaen. Så nå som det er så mye positivitet rundt klubben og spillere er fulle av selvtillit, er min anbefaling til Brann å legge penger på bordet for å hente enda større bredde i troppen, sier Amankwah.