To seire på rad, med samme startellever, gjorde at de fleste forventet at AaFK-trener Trond Fredriksen skulle velge å satse på de samme elleve til dagens lokaloppgjør mot Molde. Men Fredriksen velger likevel å gjøre én endring: Han benker Edvard Skagestad, og nederlenderen Vito Wormgoor får sin debut fra start,

Wormgoor fikk noen minutter mot slutten av kampen mot Tromsø, der AaFK rodde i land en 2-1-seier.

Tett i bunnen

To seire på rad for dagens hjemmelag har vært svært så viktig i den tette bunnkampen i årets eliteserie. Tangotrøyene liker likevel på den utsatte kvalifiseringsplassen, bare tre poeng foran Stabæk på nedrykksplass. Start ligger fortapt helt i bunnen med sine seks poeng – hele ni poeng bak Stabæk.

Foran AaFK er det tett. Det skiller bare to poeng mellom 11. og 14. plass. AaFK ligger altså på sistnevnte.

Fordel Molde

Verken tabellsituasjon eller statistikk skulle tilsi noe annet enn borteseier i dagens oppgjør. Vi må helt tilbake til 2010 for å finne sist gang AaFK tok poeng mot moldenserne, da det endte med 0-0 og poengdeling i Ålesund. Den eneste seieren i den øverste serien for de oransje kom i 2003 — på Aker Stadion. Men det er noe som AaFK har signalisert at de er sugne på å gjøre noe med.

Mode har heller ikke overbevist til nå i sesongen. Det viser tabellplasseringen med tydelighet. 8. plassen, som de har før dagens runde, er langt unna den medaljestriden som de burde ha vært med i. Men likevel – de ligger ni poeng foran AaFK på tabellen.

AaFKs startellever (4-4-2): Andreas Lie- Bjørn Helge Riise, Vito Wormgoor, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov – Edwin Gyasi, Fredrik Carlsen, Peter Orry Larsen, Aron Thrandarson – Franck Boli, Mos Abdellaoue.

Innbyttere: Cramer, Mäntylä, Arnarson, Gretarsson, Skagestad, Hoff og Fet.

Moldes startoppstilling (4-5-1): Ethan Horvath – Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Petter Strand – Mattias Mostrøm, Fredrik Aursnes, Babacar Sarr, Eirik Hestad, Sander Svendsen – Fredrik Brustad

Benken: Da Silva, Diop, Singh, Sigurdarson, Amang, Agnaldo og Rode Gregersen.