Det var langt fra noen gullstemning på Brakka "dagen derpå". I hvert fall ikke i intervjurundene som foregikk rundt RBK-treningen.

Etter 3-1-seieren over Vålerenga handlet det om to ting: Nils Arne Eggens verbale angrep på Martin Andresen — og senere pressen - og Anthony Annans rumpekliping av André Muri.

På TV2 og vg.no måtte Eggen tåle kritikk fra Gøran Sørloth og Mini Jakobsen på måten han snakket til Andresen etter kampen, men sjefen selv så ingen grunn til å imøtegå kritikerne mandag:

- Hva er det jeg har sagt som er så galt, da? Mini og Gøran får mene det de vil. Jeg har sett intervjuet på tv i etterkant, og tenker akkurat det samme i dag, sier Eggen.

Video: Se hele krangelen her!

TV2Player.insert(462111,"playerProgram462111", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

- Ingenting å beklage

Han forklarer utblåsningen med at Andresen forsøkte å flytte fokus vekk fra selve gullkampen - og over på kranglingen før Steffen Iversens straffemål etter 27 minutter.

— Vi avgjorde nesten serien der, men etterpå handler det om en detalj fra kampen. Det Martin (Andresen) gjør er å gå i strupen på dommeren. Jeg forsvarte dommeren, og synes han (Terje Hauge) gjorde en glimrende jobb. Vi vant 3-1, og er glade for det, sier Eggen.

- Det er ingenting å beklage. Jeg blir provosert når jeg føler at fokus kommer på feil plass, fortsetter han.

Video: Alle høydepunktene fra «seriefinalen»:

Rosenborg — Vålerenga: Høydepunkter

- Skjer tusen ganger

Tidlig mandag gikk Anthony Annan og beklaget klypingen, men forklarte samtidig at det ikke var gjort med vilje. Eggen - som forsvarte Annan søndag kveld - holdt midtbanespilleren under sine beskyttende vinger også mandag.

- Den saken er lagt bak oss. Jeg ser at hånda er bak på rumpa til Muri, men slikt skjer tusen ganger i løpet av en kamp.

- Det har vært noen episoder med Annan. Vil du advare ham mot å gjøre slikt i framtiden?

— Jeg har aldri sett at han har gjort noe slikt. Jeg så situasjonen mot Aalesund (Annan beskyldt for å bite Aarøy), men la ikke merke til at det var noe galt. Han sier selv han er ferdig med denne saken, og føler seg provosert, sier Eggen.

- En del av historien

Treneren også går relativt langt i å antyde at føljetongen som har gått mot Annan og hendelser på banen kan ha vært rasistisk motiverte:

- Hadde det vært noen annen, tror jeg ikke det ville blitt noe styr ut av det. Men han har en historie, og derfor forsterkes det. Jeg beskylder ikke noen for rasisme, men jeg tror likevel at det er en del av historien, sier Eggen.

Se situasjonen med Annan og Muri:

Her koker det over på Lerkendal Video: Freddy dos Santos om utvisningen:

Freddy dos Santos om utvisningen