Etter å ha spilt for TIL hele livet, ble han vraket i fjor. Men Sebastians eliteseriedrøm lever fortsatt

Den glemte spilleren fra TILs 1996-generasjon, Sebastian Jensen (20), håper på TUIL-kontrakt.

HÅPER PÅ AVTALE: FK Senja-spiller Sebastian Jensen er på prøvespill i TUIL. HÅPER PÅ AVTALE: FK Senja-spiller Sebastian Jensen er på prøvespill i TUIL. Foto: Øyvind Sivertsen

SKARPHALLEN: TILs gullgenerasjon med spillere født i 1996 er velkjent. Fra dette kullet som gikk på Norges Toppidrettsgymnas har fem spillere fått A-lagskontrakt: Runar Espejord, Mikael N. Ingebrigtsen, Jostein Gundersen, Fredrik Michalsen og Ulrik Y. Jenssen.

Men fra samme generasjon var det mange gode spillere som TIL ikke satset videre på, og en av dem er spissen Sebastian Jensen.

– Jeg spilte kun for TIL, helt til jeg var 19 år. Det ble ikke kontrakt med A-laget, men jeg har ikke gitt opp av den grunn, sier Jensen til iTromsø.

– 1996-kullet var en veldig god årgang.

11 mål for Senja

I 2016-sesongen spilte Fagereng-gutten for FK Senja, der han scoret 11 seriemål på 25 kamper.

– Er det fortsatt et mål å spille for TIL en dag?

– Nei ... ikke TIL, men i alle fall spille på høyeste mulig nivå – tippeliganivå, svarer 20-åringen.

Tirsdag kveld var han på sin første trening med 1.-divisjonsklare TUIL. – Jeg følte jeg gjorde det bra i 2.-divisjon sist sesong og er klar til å ta nye steg, sier Jensen, som fortsatt har ett år igjen av kontrakten med 3.-divisjonsklare FK Senja. – De har gitt meg lov til å trene med andre klubber, i alle fall før sesongen starter. De vet at jeg vil spille på et høyest mulig nivå.

– Vil det være en nedtur å bli i Senja en sesong til?

– Nei, selvfølgelig ikke. Jeg har som sagt kontrakt med Senja, svarer Jensen.

Fire på prøvespill

Han trives best i en rolle som offensiv midtbanespiller eller spiss. – Jeg har spilt mye sentralt i banen opp gjennom årene og er nok en slags «tiertype». Favorittposisjonen er spiss i en 4-4-2-formasjon med en spissmakker. – Jeg har tatt steg, i alle fall i fjor, på det å score mål. Jeg får fortsette med det kommende sesong, smiler Jensen. Han skal trene med TUIL til i midten av desember.

– Jeg synes det gikk greit. Jeg er ikke helt i toppform, men regner med at det kommer seg etter hvert.

– TUIL spiller en fotball jeg liker. De liker å holde ballen i laget. Det tror jeg vil passe meg bra, sier 20-åringen.

Også Sega Ngom, Benjamin Omerovic og Christer Johnsgård prøvespiller med TUIL de neste dagene.

– Vi er godt fornøyde med de tre spissene (Vegard Lysvoll, Mohammed Ahamed, Tor Martin Mienna) vi har hatt, men ingen av dem har kontrakt nå. Vi håper å bli enige med den, men plutselig kan det dukke opp noe annet. Selv om vi får de på plass, kan det være plass til en offensiv spiller til, sa TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø i går.

Men i dag forlenget i alle fall Mienna kontrakten med TUIL.

TRENER MED TUIL: Sega Ngom. Foto: Øyvind Sivertsen