Nils Arne Eggen gikk bort onsdag 19. januar. Han sovnet stille inn med sin nærmeste familie til stede. Eggen ble 80 år gammel (1941–2022).

RBK-legenden vil stå igjen som tidenes mest suksessrike trener i Norge på klubbsiden. Han ledet Rosenborg til 14 seriemesterskap og åtte deltakelser i Champions League.

Fredag tok kjære og nære et siste farvel med Eggen i Orkdal kirke. Begravelsen ble ledet av sogneprest i Byåsen menighet, Steinar Leirvik.

Arve Tellefsen og Åge Aleksandersen åpnet begravelsen med en fremførelse av låta Dekksgutten. Senere ble RBK-låta Kongen av Lerkendal fremført av Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne.

Barnebarnets rørende tale

Familie, RBK-legender og nære venner gikk opp for å si noen ord om RBK-legenden.

En av dem var barnebarnet Christian Eggen Rismark:

– Jeg tror kompisene mine er lei av meg, for jeg skal alltid sitere deg. Men det skal jeg fortsette å gjøre. Jeg skal lære av historien og spesielt historien din. Nils Arne spiller ikke på søndag, det skal du slippe nå. Nå skal vi overta stafettpinnen. Jeg er evig takknemlig for alle minnene, de lever i oss for alltid.

– Du lærte meg at veien er målet. Man må glede seg over veien for å nå målet. Veien kan ha oppturer og nedturer. Det vet du alt om. Det kunne hende seg at jeg var litt nedfor når ting gikk litt trått på fotballbanen. Du snudde det alltid til noe positivt. «Bruk det her som læring, Christian. Nye dører åpner seg når andre lukkes».

– Tenk å ha en sånn holdning til livet, etter stormene du har stått i, sa barnebarnet.

Før det hadde datter Kristin Eggen sagt noen ord til Nils Arne Eggen:

– Kjære pappa. Så kom den dagen hvor vi måtte ta farvel. Du hadde en livsgnist inn til det siste, som enhver kunne beundre. Hodet ditt ville gjerne vært med lenger, men kroppen ville ikke.

– Den største bommen i Rosenborgs historie

Eldar Hansen, tidligere lagkamerat av Eggen og formann i RBK, kom også med kritikk rettet mot Rosenborg under en tale i kirka:

– Etter et utmerket vikariat (i 2010), var det trist å oppleve at han ikke fikk fortsette sitt arbeid og sikre en sømløs overgang til sine assistenter som kunne overta RBK. Jeg ble oppringt av Nils i denne perioden. Han hadde blitt forespurt å fortsette som trener etter vikariatet. Det ble familieråd i Orkdal, og der ble det et ja. Han ringte tilbake til klubben, men ingen tok telefonen. Det tok lang tid, og han fikk ikke nådd folk på telefonen. Det ble en svenske i stedet (Jan Jönsson). Det må være den største bommen i Rosenborgs historie, at de gikk glipp av Nils Arne på det tidspunktet. Helt sikkert ville Molde og Bodø/Glimt hatt en strålende rival i toppen, om han fikk fortsette. Dessverre har det vært mer kaos enn gode resultater i vår kjære klubb etter dette.

Tove Moe Dyrhaug, Ørjan Berg, Runar Berg, Frode Johnsen, Eldar Hansen, Birger Løfaldli, Rune Bratseth og Kjetil Kroksæter kom alle innom Adresseavisens sending for å si noen ord før begravelsen, som du kan se øverst i saken.