BURNLEY-LIVERPOOL 2-0

Andre Gray opplevde en av sine største dager på fotballbanen lørdag. 25-åringen scoret sitt første mål i Premier League. Det var heller ikke hvilket som helst mål, men snarere nettkjenningen som senket selveste Liverpool, 2-0-målet som fikk Turf Moor til å gå av hengslene.

Spissen ble hyllet. På BBC-programmet Final Score ble han for eksempel kalt «Andre the Giant».

Her er Andre Grays Twitter-melding fra 2012, som satte sinnene i kok lørdag kveld. Gray slettet tweeten lørdag. Foto: Skjermdump, Twitter

Det som skulle bli en herlig kveld for Gray, har imidlertid blitt til et mareritt. Etter kampen dukket nemlig en rekke kontroversielle Twitter-meldinger opp, som Gray hadde publisert i 2012, da han spilte for den lille non-league-klubben Hinckley Town.— Er det bare meg, eller er det homser overalt? skrev Gray i januar 2012, med hashtaggene #Burn, #Die og #MakesMeSick.

Den meldingen var én av flere proppet full av hatefulle ytringer. Meldingene spredte seg som ild i tørt gress lørdag kveld, før Gray fikk slettet de.

— Jeg var en annen person

Burnley-spissen var raskt ute med å beklage.

— Jeg ønsker å komme med en oppriktig og uforbeholden unnskyldning til de jeg har fornærmet med disse Twitter-meldingene. Twitter-meldingene ble publisert for fire år siden, da jeg var en helt annen person enn jeg er nå.

Det er bare et lite utdrag av en lang unnskyldningsmelding som Gray har publisert på sin Twitter-konto.

Her jubler Andre Gray over sin scoring mot Liverpool. Foto: REUTERS

Grays klubb Burnley har kommentert kontroversen rundt spissen i en pressemelding, der de også presiserer at meldingene ikke vil få konsekvenser for hans fremtid i klubben.— Klubben ønsker å gjøre det klart at den ikke støtter noen form for diskriminerende oppførsel fra en ansatt, heter det i en pressemelding.

Det står også i pressemeldingen at Burnley aksepterer Grays forklaring om at han har forandret seg og at han ikke på noen måte hater homofile.

Får støtte fra boksestjerne

Innen den tid hadde mishagsytringene mot Gray tatt fullstendig av.

Den åpent homofile rugbydommeren Nigel Owens var blant dem som reagerte.

— Det er dine kommentarer som gjør skikkelige mennesker kvalme. Ikke rart ingen kan være seg selv innen fotballen, skrev Owens i en melding til Gray ifølge Daily Mail.

Mange andre Twitter-brukere hang seg på i å fordømme Gray. Ord som «sjokkerende», «ekkelt» og «motbydelig» brukes for å beskrive Twitter-meldingen om å brenne homofile.

LEST DENNE? Dette sa Zlatan etter ny superkamp for United.

Kick it Out-organisasjonen, som jobber for å bekjempe fordommer i engelsk fotball, har også fordømt Grays gamle Twitter-meldinger.

— Denne episoden bør fungere som en påminnelse til alle spillere rundt hvordan man oppfører seg i sosiale medier, skriver Kick it Out i en pressemelding.

Gray får imidlertid også støtte. Boksestjernen Tyson Fury, som selv har vært i hardt vær for å ha sammenlignet homofili med pedofili, mener Grays kritikere overreagerer.

— Hvorfor hente det frem i dag? Fire år etter? Det var ikke viktig nok i 2012, og nå prøver folk å ødelegge karrièren hans, skriver Fury på sin Twitter-konto.

Uansett vil ikke Grays Twitter-meldinger påvirke kontrakten med Burnley. 25-åringen er en av Burnleys beste spillere, og scoret 23 mål på nivå to forrige sesong.