De var spådd en sesong et godt stykke ned på tabellen, men Levanger har imponert og tatt førstedivisjon med storm denne sesongen.

Og selv om klubbens sportslige ledelse lenge holdt igjen, måtte trener Magnus Powell etter 1-0-seieren over Fredrikstad forrige helg endelig medgi:

– Vi er idioter om vi ikke går for direkte opprykk nå, sa han til Trønder-Avisa (for abonnenter) .

For da hadde Levanger inntatt andreplassen i førstedivisjon – en plass som gir direkte opprykk til eliteserien.

Flere saker fra søndagens runde i førstedivisjon:

Startet bra

Søndag var nordtrønderne i ferd med å følge opp på beste vis, men tapte til slutt 3-2 på Høddvoll. Samtidig vant opprykksrival Sandefjord – og dermed er det tre poeng opp til andreplassen.

Hødd tok ledelsen etter seks minutter, men Levanger svarte på direkten. Etter litt rot i Hødd-forsvaret fikk Bendik Bye overtatt ballen før han sendte den videre til Benjamin Stokke. Levanger-goalgetteren lot seg ikke be to ganger, og dunket ballen i nettet til 1-1. Kvarteret senere var det Byes tur. Han fyrte løs fra distanse, og ballen gikk via et Hødd-bein og over keeper Jan-Lennart Urke og i mål.

Hødd utlignet imidlertid knappe ti minutter ut i den andre omgangen, og 2-2 sto seg lenge. Men ti minutter før full tid fikk Levangers opprykksdrøm seg en skikkelig på trynet. Hødds Robin Shroot fikk plutselig muligheten foran kassen, og satte inn seiersmålet for hjemmelaget.

Ranheim i gjørmen

Resultatet var ikke spesielt gunstig for Ranheim heller, for bydelsklubben i Trondheim er i ferd med å rote seg inn i en aldri så liten bunnstrid.

Svein Maalens menn gikk på en smell borte mot Strømmen søndag, og tapte 2-1 etter at Robert Stene sendte blåtrøyene i ledelsen tidlig i andre omgang.

Dermed har Ranheim kun fem poeng ned til Fredrikstad under nedrykksstreken med ti runder igjen å spille. Hødd og KFUM ligger mellom Ranheim og Fredrikstad.