Målmaskinen fra Jæren fikk en perfekt start på sesongen, og den nye Dortmund-treneren Marco Rose kan være trygg på at nordmannen er i stand til å fortsette der han slapp forrige sesong. Da scoret han 41 mål på 41 kamper, og etter kveldens forestilling står han totalt med 60 obligatoriske kamper og 60 mål for klubben.

Nå handler det bare for Dortmund om å holde på juvelen frem til overgangsvinduet stenger 31. august. Spekulasjonene avtar neppe etter denne kampen, selv om cupmotstanderen altså spiller på nivå tre til daglig.

Etter kampen kom Haaland med følgende uttalelse ifølge Sport Bild:

– Det var deilig å vinne, deilig å score og deilig å være tilbake. Det føltes godt å se alle disse menneskene. Jeg er stolt av å være en del av denne klubben!

Haaland holdt på å score etter bare tre minutter, men etter at han hadde rundet keeper kom de en forsvarer imellom og blokkerte. Sesongens første scoring kom etter 26 minutter da Marco Reus spilte igjennom, og Haaland plasserte ballen lavt borte ved stolpen til høyre for keeper.

Se den utrolige statistikken til Haaland i Dortmund:

Foto: sofascore.com

Noen få minutter senere ble Haaland felt av keeper Florian Stritzel, og dommeren dømte straffe. Den satte Haaland sikkert og lavt på samme sted som første scoring – mens Stritzel sprellet i motsatt hjørne.

Scoring nummer tre kom tidlig i 2. omgang. Giovanni Reyna gjorde forarbeidet, og Haaland var alene med keeper. Det første forsøket ble reddet, men han fikk ballen tilbake og scoret sikkert på forsøk nummer to.

Haaland hadde nok muligheter til å score både fire og fem.

PS! Borussia Dortmund serieåpner hjemme mot Eintracht Frankfurt førstkommende lørdag.