TROFAST: Tippekampen på NRK fikk Walter Olsen (57) til å falle for Leicester City. -Har man valgt seg en klubb, så holder man seg til den uansett hvordan det går. Leicester vant noen ligacup-gull, men ellers har det ikke gått så bra. Men det er alltid noe å kjempe om, om det er opprykk eller nedrykk, sier supporteren fra Bergen. Foto: Roar Christiansen.

Lørdag klokken 13.30 norsk tid sparker Leicester City i gang en rekordspennende Premier League-sesong. Årets sesong etterfølger det som må være tidenes overraskelsessesong i europeisk toppfotball.

— Euforien har egentlig ikke gitt seg. Den karamellen suger man på så lenge som mulig, og det føles fortsatt helt hinsides. Sånn tror jeg veldig mange Leicester-supportere har det, sier Walter Olsen (57), som har holdt med laget siden tippekampene tidlig på 70-tallet.

- Ønsker å være i toppen

Fotbalhistorikere har slitt med å finne like utrolige bragder som det Claudio Ranieri klarte med lille Leicester, men det er ikke første gang at en askeladd tar et overraskende ligagull.

(for abonnenter) Men hvordan vil det gå med Leicester i år? Vil de gjøre som Nottingham Forest på slutten av 70-tallet og ta over Europa, eller rakner de som Ipswich i 1963?

— Jeg forventer at vi havner på øvre halvdel. Man ønsker jo selvsagt å være med helt der oppe, men realistisk sett så tror jeg ikke vi blir skuffet om det blir en 9. eller 10. plass. Det er selvsagt noen av oss som tipper laget på toppen av tabellen, men de tipper nok med hjertet. Jeg håper bare de senker skuldrene og spiller på den måten de kan spille – tetter igjen bakover og kontrer slik de pleier, sier bergenseren.

Forventer favorittseier

Som oftest kreves det at favorittene underpresterer for å få overraskende serievinnere, slik Leicester gjorde det da Chelsea, Manchester United, Manchester City og de andre storlagene skuffet.

Denne sesongen tror derimot ekspertene at Premier League er tilbake til "normalen", og at Leicester faller tilbake.

— Leicester viste i fjor at de har et godt lag, men de fikk en enorm flyt. I tillegg hadde alle de andre topplagene en "off-sesong". Jeg blir ekstremt overrasket om Leicester vinner en gang til. De kommer til å hevde seg, men ikke helt i toppen, sier Brede Hangeland, som nylig la opp etter mange sesonger i den engelske toppdivisjonen.

Også ekspertkollega Petter Myhre tror det blir tøft for Ranieri å gjenskape fjorårets store overraskelse.

— Jeg tror topp seks blir ekstremt vanskelig, men jeg håper og tror de klarer å stabilisere seg på øvre halvdel. I så fall har de gjort en formidabel jobb. Å bryte seg inn i topp fire har jeg ikke noe tro på, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Mesterliga-kvalifisert

Tapet av taklingsmonsteret Ngolo Kanté og at mannskapet også skal spille i Champions League, gjør at Myhre tror årets sesong blir atskillig tøffere for de regjerende seriemesterne.

— De har mistet Kanté, som var en av de beste spillerne deres i fjor. I tillegg skal de ut i Europa, og må ha en bredere tropp som tåler belastningen. Det blir uvant for dem og vil tappe dem for mye energi. mener han.

Leicester skal for første gang prøve seg blant fotball-eliten i Europa, siden de som engelsk mester er garantert plass i Champions League. I sommer har de blant annet prøvd seg mot mesterliga-lagene Barcelona (4-2-tap) og Paris Saint Germain (4-0-tap).

I Community Shield-finalen ble det også tap, da Mourinhos Manchester United vant 1–0 på Wembley.