Lørdag sparket han en fotballstøvel slik at den traff Beckham i ansiktet og påførte landslagskapteinen et blødende sår. Men Ferguson benekter at Beckham måtte sys.

— Det var et usannsynlig sammentreff at han ble skadet. Om jeg hadde gjort det en million ganger, ville det ikke få samme utfall. Om jeg kunne gjøre noe slikt med vilje, ville jeg fortsatt vært fotballspiller, sa 61-åringen på pressekonferansen før onsdagens mesterligakamp.

— I strid med det som er meldt, måtte han ikke sys. Det var et overflatisk sår, og legen tok seg av det. Og så går vi videre, sa Ferguson, som gjorde det klart at han gjorde et unikt unntak ved å snakke om noe som foregikk i garderoben.

Bebreider Beckham

-Jeg har vært trener i 29 år, og det som skjer i garderoben er hellig. Jeg vil ikke svikte spillernes tillit, uansett hva jeg kunne vinne ved det. Slikt gjør man bare ikke, sa han, og det er et åpenbart utfall mot Beckham som ganske sikkert er direkte eller indirekte kilde for pressens versjon av hendelsen.

Ferguson skal ha skjelt ut Beckham før han i sinne sparket til støvelen. Da Beckham ble truffet, skal han ha spyttet etter Ferguson før andre spillere forhindret fullt slagsmål. Så stormet Beckham ut i sinne.

Ifølge The Sun, som var først ute med nyheten om garderobekonflikten, har Milan og Real Madrid allerede satt agenter til å jobbe for å kjøpe Beckham.

Ferguson og Beckham har hatt et vanskelig forhold gjennom flere år, og mange mener at dette er dråpen som vil drive stjernen bort fra Old Trafford.

Slakter Fergie

I engelske medier får Fergusons lederstil hard medfart. Han er kjent for sine raserianfall i garderoben.

— Dette kan være et eksempel på mobbing på arbeidsplassen, og det virker som det kan ha vart over tid, sier Tony Mellish som jobber med sikkerhet og trivsel for Storbritannias LO.

— Det er ikke noe galt med sinne i seg selv, men man bør ikke miste kontrollen. Ledelse gjennom frykt er ingen god idé, sier psykologen Gareth Hughes.

Mange peker også på kontrasten mellom lederstilen til managere som Arsène Wenger og Gérard Houllier, og Ferguson som representant for den gamle skole av engelske «bajasmanagere».