Det kuttes og kuttes i Viking. Først var det administrasjonen som fikk kjenne det, blant annet personer som har vært der i en mannsalder og vel så det. Lojale tjenere til saken, som Merete Nevland. Hun var med fra Steingata til Jåttåvågen, men nå er det jevnt slutt. Personene som har mistet jobben vil møte et usedvanlig utfordrende arbeidsmarked. Dette er dog på det administrative planet, det viktigste er selvsagt hva som skjer på den sportslige biten.

Der er ikke lystig lesning en ser i Aftenbladet.

Viktig bidrag

Gary Goodchild, speideren som har funnet flere av Vikings viktige brikker de siste årene, blir sendt på dør et år før kontrakten går ut. Gary har bekledt mange roller i Viking, og i mine øyne er han en av grunnene til at Viking faktisk har klart å holde seg borte fra nedrykk de siste årene. Hans arbeid med å hente inn spillere som Ingason og Mets har vært svært viktig.

Det har også bidratt til å spare penger for klubben. Han har ikke truffet på alt, vi prøver å fortrenge Kieffer Moore etter beste evne, men alt i alt har han både spart penger og tjent inn penger for klubben ved sitt arbeid.

I tillegg skal han takkes for lang og lojal tjeneste til klubben. Det er en ekte engelsk vikinggutt som forsvinner ut dørene i Jåttå.

Wiggen erstatter?

Når det er sagt, han kan nok erstattes av Bård Wiggen. Noe annet valg har en strengt tatt ikke, selv om det blir vanskelig med speiding når en ikke har penger å hente spillere for.

Vi mister også materialforvalter Stian Refvik. Denne utviklingen gjør meg langt mer forundret enn det at kontrakten til Gary Goodchild blir terminert et år før den går ut. Hvordan skal klubben operere uten materialforvalter? Vil Fjælberg ta jobben, i tillegg til å ha samfunnsansvarjobben?

Refvik er godt likt, ekte Vikinggutt og en som tok glede i sitt arbeide. Slike personer er ekstremt viktige for å få hjulene til å gå rundt og for å holde humøret oppe i spillergruppen.

Selv om ingen kan matche Henry Hinna uansett var det likevel den type figur han kunne ha blitt etter hvert. Desverre mister han den sjansen. Og Viking mister en ressurs.

Videoanalyse-stillingen blir også kuttet. Det er egentlig helt ok, siden all videoanalyse i Viking de siste årene fremdeles ikke har avdekket hvor dårlig André Danielsen er til å slå dødballer. Den jobben får dekkes av Burchnall og Jonevret.

Vanskelig å være optimist

Likevel, jeg må ærlig innrømme at det blir vanskeligere og vanskeligere å ha noen som helst optimisme på vegne av Vikings fremtid. En traff ikke sitt mål på emisjonen, en kutter i alle bauger og kanter, og vi har ymse mål om hvor mange lokale spillere vi skal ha. En trenger å skape entusiasme rundt klubben, men sånn som det er nå så fremstår det som komplett umulig å gjøre det.

Det oser negativitet av alt som foregår, og det blir ikke hjulpet av en trener som stadig vekk må minne oss alle om hvor vanskelig han har det. Vi har fått det med oss nå Kjelle, du har det ikke lett. En trenger rett og slett et mirakel, men det skjer ikke. Ikke med Viking.

Vi vil selge alle våre beste spillere til altfor lave summer, vi vil hangle avgårde, og når vi snakker denne tiden neste år har en sannsynligvis allerede begynt å belage seg på nedrykk. Det er bare å se hva som skjer i Kristiansand. Det er der vi er på vei. I år klarer vi oss nok. Ikke med god margin, men vi klarer oss.