TROMSØ — AALESUND 1-2

Selv om TIL skuffende nok lå under 1-2 mot bunnlaget Aalesund, løftet nesten taket seg på et glissent Alfheim da Ulrik Yttergård Jenssen entret banen etter 63 minutter.

Godt over 5 år etter at Jenssen som 14-åring (!) debuterte i 2.-divisjon, var det endelig klart for eliteseriekamp for "Gutan" - etter tre år i franske Lyon.

— Det var gøy å debutere for TIL. Bare synd det ble tap i en kamp jeg føler vi dominerer til grader, sa Ulrik Yttergård Jenssen etter kampen.

Kunne blitt redningsmann

Etter 87 minutters spill var han svært nær å bli scoringshelt i eliteseriedebuten. Yttergård Jenssen fikk hodet på et innlegg, men avslutningen seilte noen centimeter forbi bakre stolpe.

— Det er kjedelig at man ikke setter den. Det hadde vært perfekt. Men slik er fotball, det er marginer, sier han.

— Jeg føler nesten jeg hopper litt høyt, og kommer som en "kråke" på ballen. Hadde jeg ikke kommet så høyt der, så tror jeg at jeg ville truffet bedre, forklarer TILs hjemvendte stortalent.

Imponerte på midten

I anledning signeringen snakket Bård Flovik mest om Ulrik Yttergård Jenssen som midtstopper eller venstreback. I kveld gjorde han et imponerende innhopp på sentral midtbane.

— Har du lyst til å befeste deg i en posisjon med eneste gang?

— Jeg kan spille i to posisjoner. Om man spiller midtstopper eller midtbane er det samme. Jeg har bare lyst til å spille, sier Jenssen.

— Jeg tenker egentlig at først og fremst er det behovene våre og Ulriks ferdigheter som blir avgjørende. Han er primært en stopper og har vært det i Lyon i tre år. Vi ser at han har to gode bein og en bra fysikk. Får han noen kamper til, så kan han bli virkelig bra, sier TIL-trener Bård Flovik.

Forstår benkerolle

I dag startet han altså med TILs nye millionsignering på benken.

— Vi vurderte det hele veien om vi skulle begynne med han. Magnar ville spilt, da ville det blitt et valg mellom han og Jostein eller sentralt i banen. Ulrik ble ikke spilleklar før klokka 16. Han er 20 år og ikke har spilt en seniorkamp. Å hive han rett ut synes vi ville vært voldsomt, sier Bård Flovik om den avgjørelsen.

— Jeg synes med fasiten i hånden så var ikke det problemet. Problemet var at de som startet kampen ikke mentalt var på fra start, legger TIL-treneren til.

Ulrik Yttergård Jenssen forstår trenerens valg i kveld.

— Ja, hvis de hadde spurt meg om å starte så hadde jeg vært klar, absolutt. Jeg synes det var greit å komme i gang slik som dette. Få seg en liten halvtime for å kjenne seg litt på det, sier han.

Bård Flovik forsikrer:

— Ulrik er en tilvekst som kommer til å spille mye.