Og ikke bare tøffer toget videre, Manchester City er, akkurat nå, som et godstog på vei mot endestasjonen: Premier League-gull.

Avstanden ned til tabelltoer og byrival Manchester United er nå på 13 poeng. De røde djevlene har riktignok én kamp mindre spilt, men får ingen enkel oppgave mot et revitalisert Chelsea på Stamford Bridge søndag kveld. Uavhengig av resultatet i den kampen, Manchester Citys luke vil uansett være på minst ti poeng.

Likevel, Pep Guardiola var ikke helt fornøyd etter kampen.

– Det var veldig vanskelig. Etter 10–15 minutter skjønte vi at dette ikke kom til å bli vakkert. Vi var heldige som fikk med oss alle tre poengene, sier Pep Guardiola til BT Sports.

Poengene fikk de takket være midtstopperne, Ruben Dias og John Stones.

Åpnet målkontoen

Det var Ruben Dias som stanget Manchester City i føringen, først og fremst på grunn av et øyeblikks magi signert Kevin De Bruyne. Belgieren, som egentlig er like god med sitt foretrukne høyrebein som det venstre, brukte nettopp venstrebeinet, og fra dypt i banen sendte han ballen inn i feltet.

Der var både Stones og Dias, og sistnevnte satte pannebrasken til og stanget inn sitt første mål siden overgangen fra Benfica i fjor sommer.

– Man må bare rose Ruben for at han har flyttet til et nytt land og spilt som han har gjort. Han har vært fantastisk, sier Stones om stoppermakkeren.

Gjestene fra London har imidlertid under David Moyes hatt en strålende sesong, og ligger på en råsterk 4. plass i Premier League. The Hammers var lå dypt og var kompakte i forsvar, men hamret til på kontringer.

Og etter et skremmeskudd fra Michail Antonio som traff stolpen, kom utligningen.

Gjestene fikk betalt for sitt høye press i form av å vinne ballen inne på Citys halvdel, og var veien til mål kort. Det gikk fort, fra Jesse Lingard, Pablo Fornals og ut til Vladimír Coufal.

Tsjekkeren fant Lingard som hadde løpt seg fri i feltet, og engelskmannen, som har vært meget god siden han gikk på lån til West Ham, sendte av gårde et skudd. Det var på vei utenfor målet til Ederson, men på bakerste stolpe var alltid farlige Antonio, som bredsidet inn utligningen.

UTLIGNING: Her setter Michail Antonio inn utligningen. På det tidspunktet var West Ham det farligste laget. Foto: GARETH COPLEY / POOL

20 strake

West Ham så farlige ut, men så dukket John Stones opp. Etter en klarert corner beleiret Manchester City gjestenes 16-meter. Riyad Mahrez fikk ballen ute til høyre, fintet bort Lingard og slo inn til Stones. Engelskmannen sendte de lyseblå tilbake i føringen med en kontrollert avslutning, og 2–1 ble også sluttresultatet.

Den vanvittige rekken til Manchester City fortsetter. De har nå, ikke bare spilt 27 kamper på rad uten tap, de har også vunnet 20 strake i alle turneringer. Klubbrekorden tok de for seks kamper siden.

– Vi er i alle konkurranser for å prøve å vinne de. Det har vært noen utrolige måneder, sier Stones.

Forrige gang Manchester City ikke vant en fotballkamp var 15. desember, og Pep Guardiola fikk lørdag sin 200. seier med Manchester City. Det etter 273 kamper som manager for de lyseblå. Ingen i engelsk toppfotball har nådd 200 seiere så fort som spanjolen, ifølge statistikkleverandøren Opta.

Og akkurat nå er det lite som tyder på at City-toget stopper.

DEN FLYGENDE PORTUGISER: Her har ballen akkurat gått over John Stones, men rett på hodet til Ruben Dias. Han stanget Manchester City i føringen. Foto: GARETH COPLEY / POOL