Den gamle storklubben kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk i Romania. I februar hyret de inn midtstopperen Edgar Ié, som inntil januar spilte for tyrkiske Basaksehir.

Edgar Ié har tidligere spilt for store klubber som Trabzonspor, Feyenoord Nantes, Lille og Villarreal etter tiden i Barcelona. Det overrasket Dinamo Bucuresti stort at den erfarne 30-åringen ikke kan snakke engelsk.

Nå har de fått en sterk mistanke om at det ikke er Edgar Ié, men tvillingbroren Edelino Miguel Ié som har spilt fem kamper for hovedstadsklubben i Romania.

I NORGE: Edgar Ié for Trabzonspor mot Ola Brynhildsen og Molde i 2021. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det virker surrealistisk. Jeg lurer på om jeg fortsatt sover, sier Dinamo-president Florin Prunea.

– Jeg startet med å ta telefoner, snakke med venner og nyheten er sann. Jeg kan ikke tro det. Ingen avviser dette. Jeg har funnet ut at det er tvillingbroren som også spiller fotball, sier Prunea – keeper som i sin tid gjorde 40 landskamper og sto VM-kvartfinalen mot Sverige for 30 år siden.

Den bisarre historien er avslørt av journalisten Daniel Sendre. En annen journalist, Emanuel Rosu, opplyser at spilleren er blitt bedt om å bekrefte sin identitet ved å legge frem førerkortet. Men det skal han ikke være villig til.

Tvillingbror Edelino skal også være klubbløs etter å ha spilt for polske Tluchovia inntil nyttår. Brødrene vokste opp i Guinea-Bissau, men ble tidlig hentet til Europa av portugisiske Sporting. I desember 2014 fikk Edgar Ié sin debut for Barcelona i den spanske cupen.

Dinamo Bucuresti har spilt fem kamper og tatt åtte poeng med en Ié på banen.

Nå risikerer de å bli fratatt poengene.

En kilde i det rumenske fotballforbundet sier til iAMSport:

– Hvis spilleren som spilte ikke er den oppgitte, så kan det bli sanksjoner. Rettslig kunne en DNA-test ha avgjort saken. Men selvsagt har ikke Dinamo brukt tvillingbroren med vilje. Så de kan forsvare seg meg at de ikke visste noe om dette.

PS! VG vet ikke om brødrene Ié er eneggede tvillinger. I så fall er det ikke mulig å skille dem ved en DNA-test.