Det ble kjent da Ståle Solbakken offentliggjorde troppen mot Latvia og Nederland tirsdag.

– Vi er ikke bortskjemte med kantspillere som har gjennombruddskraft og speed over distanse. Det har han, sier landslagssjefen om uttaket.

Solbakken er fra Melhus, har fortid både i RBK-akademiet og i Ranheim. Denne sesongen har han storspilt på kanten i Bodø/Glimt, og scoret blant annet to mål mot Roma.

– Det er veldig artig. Så er det en liten premie for at jeg har stått på og utvikla meg. Jeg vil takke lagkameratene og klubben, også. Jeg har tatt store steg her i Bodø, sier melhusbyggen selv til Glimts hjemmesider.

– Får treninger på seg

Navnebror og landslagssjef Solbakken fortsetter:

- Han har ikke stor erfaring fra internasjonalt, og han har en del å gå på med å spille i små rom. Han er en dynamisk spiller med jevn fremgang over lang tid Jeg pratet med Kjetil Knutsen før skulderskaden hans tidligere i år. Da skulle Kjetil si til ham at vi fulgte litt ekstra med. Men så kom skulderskaden i den påfølgende kampen, og jeg tror kanskje ikke Kjetil rakk å si det til ham.

- Nå er han her, så får han vist seg frem. Nå har vi et par treninger der han får vist seg frem også, det har vi ikke vært bortskjemt med på samlingene.

Hansen også med

Når det gjelder RBK-innslag i RBK-troppen, er André Hansen tatt ut. Hansen voktet målet mot Lillestrøm i helgen, etter å ha vært skadet.

AZs midtbanemotor Fredrik Midtsjø og Real Sociedads Alexander Sørloth er også med.

Dennis Johnsen har vært skadet, og ble ikke tatt ut. Solbakken begrunner også dette med den nevnte skaden, og at Johnsen var i konkurranse med nettopp Solbakken om en plass.

NB! RBK har to spillere på u21-landslaget: Emil Konradsen Ceïde og Noah Holm.