Søndag spiller Nice sesongens første kamp hjemme mot Rennes på Allianz Riviera stadion.

I etterkant av den grusomme terroren i kystbyen 14. juliblir det en spesiell opplevelse for mange. I den anledning ønsker fotballklubben OGC Nice å hedre de 85 personene som mistet livet.

Det gjør spillerne blant annet ved å ikle seg en helt spesiell fotballdrakt. Normalt spiller Nice i svarte og røde overdeler, men i åpningskampen bruker laget en hvit drakt som er strippet for sponsorer — rent bortsett fra draktprodusenten Macron.

Navnene på ofrene utgjør hjertet

På brystkassen – der normalt hovedsponsoren har sin logo – er det et hjerte bestående av navnene på alle som døde i terroren.

Hatem Ben Arfa spilte for Nice forrige sesong. Da så draktene til klubben slik ut. Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Hele arrangementet vil bli sterkt preget av det som skjedde i kystbyen 14. juli.– Når vi starter serien søndag, vil det være umulig å kun tenke på fotball. 85 døde, flere hundre skadede og mange andre er kraftig berørt av det som skjedde. På banen, tribunen og rundt hele arenaen, skal vi hedre rivieraens hovedstad som har sår som aldri kommer til å leges, skriver Nice på klubbens nettsider.

Etter kampens skal draktene aksjoneres bort, og inntektene skal gå til de etterlatte.

Arrangøren oppfordrer tilskuerne om å være stille når de 22 spillerne entrer gressmatten. I kampens 85. minutt vil det vises bilder fra minnemarkeringen i Nice i etterkant av terroren.