Etter 29 minutter med offensivt press slo Arsenal-forsvaret sprekker. Enock Mwepu la ballen inn til Leandro Trossard, som sto helt alene inne i Arsenals 16-meter. Belgieren tok seg god tid før han fyrte ballen rett i krysset.

Det kom som et lite sjokk fra laget som kom fra én uavgjort og før det seks strake tap.

– Jeg er glad for at vi vant i dag. Vi trengte disse tre poengene, for å komme fra en sånn rekke er ikke lett. Vi har troen på oss selv, sier Mwepu til BBC.

Ett minutt på overtid av 1. omgang trodde Gabriel Martinelli at han hadde headet inn utligningen for vertene, men etter en over tre minutters lang sjekk av VAR, ble han dømt i offside.

Dermed måtte Martin Ødegaard, som knapt hadde vært synlig de første 45 minuttene, og resten av Arsenal-laget gå til pause på stillingen 0–1.

DOBLET: Enock Mwepu sendte Brighton opp i 0–2-ledelse over Arsenal. Foto: Andy Rain / EPA

Dessverre for nordmannen var det Zambias representant, i Mwepu, som gjorde seg avgjørende da han banket til fra 16 meter.

Arsenal-keeper Aaron Ramsdale fikk en finger på ballen, men var sjanseløs i å stoppe den fra å gå i mål.

Rett før full tid våknet Ødegaard, som banket til fra om lag 30 meter. Ballen gikk via Danny Welbeck, skiftet retning, og rett i mål.

HELDIG SCORING: Martin Ødegaard banket til fra 30 meter og var heldig da ballen gikk via Danny Welbeck, skiftet retning, og rett i mål. Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Arsenal kommer fra et fiaskotap borte mot Crystal Palace forrige mandag. London-laget tapte hele 3–0 og hadde mye å revansjere før de tok imot Brighton på Emirates Stadium.

– Det har vært en tøff uke. Særlig i dag, for vi ønsket en reaksjon (etter tapet mot Palace). Den kom i annen omgang, og det er for sent. Vi må ha mot og personlighet til å spille bedre og heve nivået i første omgang, sier Arsenal-manager Mikel Arteta til BBC.

De røde fra Nord-London ligger på 5.-plass i Premier League, med 54 poeng på 30 kamper. Byrival Tottenham ligger på 4.-plass med 57 poeng.

• Det gikk derimot langt bedre for de blå fra London. Chelsea regelrett overkjørte Southampton på bortebane og vant 6–0.

• Watford fikk det også tungt på hjemmebane, da Raphinha sendte Leeds i ledelsen etter 21 minutter. Bortelaget vant til slutt 3–0.