Danmark og Frankrike møttes i VM i Russland i 2018. Det gjør de også i Qatar. Denne gang i gruppe D. Tunisia og vinneren av en playoff mellom UAE eller Australia, som møter Peru er det siste laget i gruppen. Dette skjer i juni.

– Jeg skulle veldig gjerne unngått Frankrike. Men ellers er et land som Tunisia noe vi alle håpte på å trekke, sier den danske landslagsspilleren Christian Nørgaard til danske TV 2.

Det er et syn den danske landslagssjefen deler. Kasper Hjulmand mener også Peru blir en tøff nøtt å knekke, skulle de ta seg til mesterskapet via playoff.

– Det er ikke fantastisk. Vi skulle gjerne unngått dem, for Frankrike er et av verdens beste lag. De har en utrolig tropp, sier Hjulmand til samme kanal.

Vi får også storoppgjøret mellom Spania og Tyskland i gruppe E.

England må bryne seg på Iran, USA og vinneren av den europeiske playoffen.

FÅR TØFF MOTSTAND: Pedri (t.v.) og Cezar Azpiliqueta møter tøff motstand i blant andre Tyskland i gruppe E. Foto: VINCENT WEST / Reuters

Se den komplette oversikten over gruppene her:

– Brasil har mest grunn til å være fornøyde her, oppsummerer TV 2s fotballekspert Morten Langli.

Både nummer en og nummer to i hver gruppe går videre til finalespillet i Qatar.

I STORFORM: Brasil og Neymar er tilbake helt i toppen va FIFA-rankingen. Brasil har ikke vunnet VM siden 2002. Foto: Silvia Izquierdo / AP

Selve trekningen skjedde etter en lengre velkomsttale av FIFA-president Gianni Infantino, som lovte at VM i Qatar kom til å bli det beste igjennom tidene.

FIFA-presidenten snakket også om at det er mye usikkerhet i verden for øyeblikket, uten å nevne Russlands invasjon av Ukraina med ord.

Hollywoodstjernen Idris Elba og Reshmin Chowdhury ledet trekningen, som skjedde i Qatar, hvor Lise Klaveness i går inntok talerstolen hvor hun gikk hardt ut mot FIFA.

– Vi kan ikke ignorere kravene om endring. Hvordan FIFA opptrer har så mye å si for hvordan fotballen oppfattes i alle forbund der ute. FIFA må opptre som en rollemodell, sa Klaveness da hun fikk ordet under FIFA-kongressen torsdag.

Fotball-VM i Qatar spilles fra 21. november til 18. desember senere i år.

Grafikk: Sofascore