Sten Grytebust varter opp med redning på det norske landslaget. Nå får FCK-keeperen knalltøff konkurranse om keeperplassen i sin danske klubb. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Sten Grytebust varter opp med redning på det norske landslaget. Nå får FCK-keeperen knalltøff konkurranse om keeperplassen i sin danske klubb. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Ny Grytebust-konkurrent i FC København

FC København har hentet den svenske landslagskeeperen Karl-Johan Johnsson. Det betyr tøff konkurranse om keeperplassen for Sten Grytebust.

Ståle Solbakkens København melder på Twitter at de har signert den svenske keeperen for fire år. 29-åringen kommer fra franske Guingamp.

Torsdag solgte den danske hovedstadsklubben keeperen Jesse Joronen til italienske Brescia. Derfor var det ikke uventet at en ny keeper ble hentet inn.

– Etter salget trengte vi en sterk og solid erstatter. I Johnsson har vi fått en bunnsolid keeper med internasjonal erfaring som kjenner den danske ligaen godt, sier FCK-trener Ståle Solbakken.

Johnsson spilte i Randers i 2016 før han forlot klubben til fordel for spill i Italia. Han har også sju landskamper for Sverige.

Dermed har Solbakken to «ferske» keepere å velge mellom framover. Sten Grytebust spilte sist sesong for danke OB, men skifter denne sommeren til FC København.

Grytebust, som også har en fortid i Aalesund, har fire landskamper for Norge.