Barcelona sikret La Liga-tittelen mot byrival Espanyol forrige søndag, men det var denne lørdagen de skulle krone det hele med seier på et fullsatt Spotify Camp Nou foran egne fans.

Pokalen ble også spart til i kveld, og de rundt 90 000 frammøtte forventet intet annet enn seier.

Men Alexander Sørloth (27) hadde andre planer allerede etter fem minutter, da han snappet ballen fra Jules Koundé og spilte ut til Mikel Merino som bredsidet inn 1–0.

Barcelona hadde ingen respons, og Real Sociedad utnyttet et desperat hjemmelag sent i kampen. Nok en gang med Sørloth involvert.

Da Barcelona vant ligaen forrige helg, skjedde dette:

71 minutter var passert da han ble tredd gjennom på høyresiden. Alene med Marc André ter Stegen var han iskald og plasserte ballen i hjørnet. Dermed ble han en sjelden norsk målscorer på den ærverdige arenaen til Barcelona.

Vamoooos, ropte landslagsspissen på spansk i jubel med sine lagkamerater.

Alexander Sørloth tangerte John Carews scoringsrekord i La Liga (for Valencia) med sitt 11. mål for sesongen.

Helt på tampen kunne Robert Lewandowski stige til værs og heade inn reduseringen for Barcelona. Men selv om sesongen og resten av feiringen i kveld vil handle om katalanerne, var dette Alexander Sørloth sin kamp.

Real Sociedad tok en sterk 2–1-seier på bortebane. Nå ser Champions League-fotball for laget fra nord stadig lysere ut. Det er fem poeng ned til Villarreal på 5. plass, med tre kamper igjen å spille.