Wolverhampton trodde de fikk muligheten til å avgjøre kampen fra straffemerket ti minutter før slutt, men VAR-sjekken endte med at dommer Stuart Atwell mente det ikke var nok kontakt da Pedro Neto gikk ned i boksen.

Neto ga seg imidlertid ikke med det og fire minutter på overtid satte han inn den avgjørende scoringen. Portugiseren utfordret Kurt Zouma fint og skjøt hardt ned i lengste hjørne.

Etter helgens tap borte mot Everton har Frank Lampards menn nå tapt to kamper på rad, etter å ha vært ubeseiret i de siste ni Premier League-kampene før det.

Chelsea-manager Frank Lampard er klar på at det er for dårlige prestasjoner som har ført til de to tapene.

– Prestasjoner er det som gir resultater og vi hadde en lang rekke med gode prestasjoner, men kanskje tenker guttene at vi spiller bra, og det øyeblikket du tenker at du spiller så bra, så kan slike ting skje, sier Lampard til Sky Sports om de to tapene.

Det er første gang Chelsea har tapt to Premier League-kamper på rad på rimelig nøyaktig ett år. Sist det skjedde var etter tap borte mot nettopp Everton og Bournemouth 7. og 14. desember i fjor.

IKKE FORNØYD: Frank Lampard var skuffet etter at Chelsea tapte borte mot Wolverhampton. Foto: RUI VIEIRA / POOL

Etter kampen mente Lampard at Chelsea burde tatt kontroll på kampen på en helt annen måte og ikke la Wolverhampton komme seg til kontringer mot slutten.

– Jeg synes det er en stor realitetsorientering. Jeg skal ikke lyve. Jeg skal ikke gjøre mer ut av det, og jeg burde prøve å tone det ned, men jeg vet hva vi kan gjøre. Stabilitet er et annet spørsmål, sier Lampard til BBC.

– For å komme dit vi virkelig ønsker, så må vi kunne slå tilbake og i dag var de første 60–70 minuttene ok, og vi hadde god kontroll på kampen, men du trenger 90 minutter. Du må være klar over angrepstruslene til det andre laget, som spillerne var, men de håndterte det ikke.

– Tenk på kveldens kamp, tenk på kampen mot Everton. Dette er Premier League og hvis du ikke presterer, så taper du kamper, oppsummerer Lampard.

DEPPET: Thiago Silva måtte skuffet se at Wolverhampton tok ledelsen på overtid. Foto: Tim Keeton / PA Wire

Mens det har gått 183 minutter mellom hver scoring for Tammy Abraham og 199 minutter mellom hver Timo Werner-scoring denne sesongen, har Olivier Giroud virkelig vært brennhet foran mål.

Chelsea-spissen var å regne som en reserveløsning før sesongen, men etter storspill de siste ukene har han spilt seg inn som et førstevalg på spissplass og fikk igjen sjansen fra start borte mot Wolverhampton.

71 minutter ble det for Giroud og da ble det ikke overraskende også en scoring for franskmannen, som har scoret åtte mål på på 523 minutter i alle turneringer denne sesongen - altså en scoring hvert 65. minutt.

UTLIGNET: Daniel Podence utlignet for hjemmelaget. Foto: MICHAEL STEELE / POOL

Giroud sendte Chelsea i føringen med et godt volleytreff tre minutter ut i andre omgang, etter at Rui Patricio ikke klarte å holde ballen og ikke fikk kontroll på ballen før den hadde rullet én centimeter eller to over streken.

Det var imidlertid ikke nok til å sikre Chelsea seier og noen timer på tabelltopp, for etter 65 minutter var det Daniel Podence sin tur til å vise seg frem. Etter noen fine finter inne i feltet fikk han skutt, og ballen gikk via Reece James og bak en utspilt Éduoard Mendy i Chelsea-målet.

På overtid avgjorde Pedro Neto etter en nydelig kontring og sørget for Chelseas andre strake tap.