Ståle Stensaas og Janne Saarinen har konkurrert heftig om den venstre backplassen i RBK, helt siden Ståle returnerte til klubben fra Glasgow Rangers. Mandag ble Stensaas foretrukket fra start, og han takket for tilliten med en solid sekser på børsen.

— Bortsett fra én liten miss, gikk det vel greit, sier Ståle Stensaas.

Han sikter til episoden mot slutten av første omgang, der Espen Johnsen klarte å dytte ballen i stanga med et tigersprang. Erik Hoftun reddet returen på streken. Foranledningen var den ”lille” missen til Stensaas. Et dribleforsøk som gikk skeis som bakerste mann.

— En liten stor miss, gliser Ståle.

Holder vi den skjønnhetsfeilen utenfor, var Ståle Stensaas sikkerheten selv resten av kampen. Offensivt bidrar han mer enn gjerne sammen med Fredrik Winsnes og Harald Martin Brattbakk på venstrekanten. Samspillet med nettopp Winsnes sitter nesten perfekt.

— Jeg kjenner jo Fredrik godt fra før. Han mister sjelden ballen, og han er utrolig dyktig til å levere den fra seg. Samspillet sitter bra, og målet mitt må jo være å ta tilbake plassen som venstreback, konstaterer Stensaas.

Mer kreativitet

Ståle Stensaas tror det åpner for mer kreativitet i angrepsspillet etter at Fredrik Winsnes kom inn som indreløper. Dessuten er Winsnes dyktig til å gjøre seg spillbar når Stensaas har ballen.

— Det er Ørjan veldig flink til også, å finne en posisjon der han alltid kan få ballen. Jeg har ikke noe negativt å si om Ørjan, men Fredrik er kanskje enda mer kreativ offensivt. Det er noe vi får utnyttet mye mer nå, sier Ståle Stensaas, som også har mye å bidra med sel offensivt.

— Jeg må bare være litt mer tålmodig. Ikke kjøre på som et tog opp og ned sidelinja hele tiden. Vi må bruke litt tid på å hvile. Spille ballen litt rundt og variere spillet, sier Ståle Stensaas.

Han har også klare formeninger om hvordan han kan bli enda bedre offensivt.

— Jeg har en tendens til å ta med meg ballen inn på banen, for så å trekke ut mot siden igjen. Det har å gjøre med at jeg synes det er letter å dra av spillere på innsiden. Jeg må heller prøve å sette fart forbi på utsiden. Det kan vi gjennomføre med å variere pasningsspillet. Ved å veksle mellom å bruke Harald eller Fredrik og å gå selv, vil flankespilleren på motstanderlaget bli mer usikker på hva jeg kommer til å gjøre. Sier Ståle Stensaas.

Unngå blemmene

Han har også en formening om hvordan de store stygge personlige feilene oppstår. Og ikke minst har han en formening om hvordan de kan unngås.

— Det handler om nøyaktighet og konsentrasjon, men du kan ikke gardere deg helt mot sånne blemmer. Likevel er det noe av det jeg sa tidligere. Du må prøve å roe ned litt i perioder i kampen. Jeg tenkte det faktisk før jeg gjorde den tabben i går: Nå går det veldig bra, nå må jeg roe ned litt. I stedet ble jeg ovenpå og trodde jeg skulle dra av flanken deres så lett som bare det, sier Ståle Stensaas.