Stopperkjempen har slitt stort med skader i 2021 og har spilt svært få kamper for Real Madrid. Mandag ble det klart at 35-åringen ikke er med i Spanias EM-tropp.

– Det var en veldig tøff og vanskelig avgjørelse, men jeg må se på hva som er det beste for laget og gruppen. Han har hverken trent eller spilt kamper på et godt nok nivå i år, sa landslagssjef Luis Enrique på pressekonferansen mandag.

– Jeg snakket med ham på telefon i går kveld. Han er en profesjonell fyr. Jeg anbefalte ham å være egoistisk og tenke på å komme seg tilbake i toppform slik at han i fremtiden kan fortsette å spille både for klubblaget og landslaget.

Det skal være første gang i historien at Spania reiser til et fotballmesterskap uten en eneste Real Madrid-spiller i troppen.

Ifølge Marca er det laveste antallet Madrid-spillere i en spansk mesterskapstropp fra fotball-VM i 1950 da Luis Molowny var eneste Real Madrid-spiller.

Et nytt navn i troppen til mesterskapet denne sommeren er Manchester City-spiller Aymeric Laporte. Han er født i Frankrike, men har aldri spilt A-landskamper for fødelandet.

Laporte ble nylig naturalisert av det spanske ministerrådet etter at Det internasjonale fotballforbundet ga tommel opp for at han kunne «bytte» landslag. 26-åringen med baskiske aner reiste i 2010 til Spania og Bilbao, for å spille på ungdomsakademiet til Athletic Club.

Her er hele den spanske EM-troppen:

  • Keepere: Unai Simon, David de Gea, Robert Sanchez

  • Forsvar: José Luis Gayá, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Erik García, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente

  • Midtbane: Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Thiago Alcantara, Koke, Fabian Ruiz

  • Angripere: Dani Olmo, Mikel Oyarzaba, Alváro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traoré, Pablo Sarabía

Spania er i gruppe E med Sverige, Slovakia og Polen og EM-åpner mot Sverige i Sevilla 14. juni.