«Fantasy er et maraton, ikke en sprint» er noe man kan høre fra en som har kommet skjevt ut fra de første rundene i Fantasy. Hvordan skal nettopp du måtte slippe å si de ordene i år?

VG har forsøkt å gjøre jobben enklest mulig ved å be eksperter sette opp sin topp 4 pluss en «diff» - en spiller med lav eierandel.

Vi har snakket med Jonas Bergh-Johnsen fra podkasten Fantasy FK, fjorårets vinner Jørgen Elnan og ekspert på norsk fotball, Jørgen Tjærnås.

Fantasy Eliteserien: Sett opp ditt lag her!

Dette er Jonas Bergh-Johnsens utvalg av spillere:

1. Kristoffer Haugen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Klubb: Molde Posisjon: Forsvar Pris: 7.5m Eierandel: 40,2 %

– Fantasy i år er 92.5 millioner + Kristoffer Haugen. Lagkameratene tipper han som toppscorer. Litt for kødd, likevel litt alvor. Vingback, ny formasjon og nese for mål. Det er ingenting å lure på. Svindyrt, men «well worth the money.»

2. Veton Berisha

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Klubb: Viking Posisjon: Angrep Pris: 12.0m Eierandel: 58,9 %

– Sinnssyk eierandel. Kommer til å få kapteinsbindet av fryktelig mange hjemme mot Ålesund i runde to. Tør man gå uten en spiller med så eksplosivt tak?

3. Amahl Pellegrino

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Klubb: Bodø/Glimt Posisjon: Midtbane Pris: 11.5m Eierandel: 27,8 %

– Jeg mener Pellegrino med sin nese for mål og å komme inn i boks er et bedre valg enn Solbakken. Pellegrino er litt mer kåt på å score enn det Solbakken er.

4. Ola Brynhildsen

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Klubb: Molde Posisjon: Midtbane Pris: 10.5m Eierandel: 31,0 %

– Jeg er veldig fan. Formasjonsendringen til Molde er skreddersydd for han. Ser god ut i oppkjøring og er trygg med minutter. Han skal fores av Eikrem, og er en god kombinasjonspiller på små flater.

Diff: Mikkel Maigaard

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Klubb: Sarpsborg 08 Posisjon: Midtbane Pris: 8.0m Eierandel: 0,5 %

– Denne vinteren bærer bud om at noe stort er i emning. Maigaard er en målsnik med herlig tilslag og fin dødballfot som fort kan nyte godt av Billborns ønske om å vinne 4-3 istedenfor 1-0.

Favorittene til fjorårets vinner Jørgen Elnan:

1. Kristoffer Haugen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Haugen er bankers. Han er i praksis en angrepsspiller med clean sheet-muligheter. Han er safe i laget.

2. Veton Berisha

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Berisha er også bankers. Kommer til å være kaptein for mange i en del runder fremover. Å ha en offensiv spiller fra Viking kan være ganske lurt.

3. Ola Brynhildsen

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Vil ha en som spiller mye offensivt for Molde. Primært er det at han er sikker i laget, og at han vil få mange minutter (kontra andre Molde-angripere).

4. Ulrik Saltnes

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Klubb: Bodø/Glimt Posisjon: Midtbane Pris: 11.5m Eierandel: 18,4 %

– Må ha noen som er med offensivt i Glimt. Det er litt magefølelse og det er at Saltnes spiller 90 minutter. Har ikke så mye tro på mer målpoeng fra Pellegrino.

Diff: Stefano Vecchia

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Klubb: Rosenborg Posisjon: Midtbane Pris: 10.5m Eierandel: 1,9 %

– Det er mer følelsen av gamle meritter enn hva jeg har sett i oppkjøringen, men om det blir en god start for RBK, så kommer jeg til å gå for RBK-offensiv. Mer hjertet enn hodet dette valget.

Dette er Jørgen Tjærnås’ favoritter:

1. Kristoffer Haugen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Man må ha han. Handler om kombinasjon av lag som scorer mye mål og hans offensive potensialet. Å gå uten han er en for stor risiko. Spiller enda høyere oppe i banen i år.

2. Veton Berisha

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Hvis han starter bra og du går uten han, så blir du hektet av. Skal du gå uten han, da må du ha en god gjennomtenkt plan. Han er en bonusmagnet i tillegg.

3. Kristian Eriksen

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Klubb: HamKam Posisjon: Midtbane Pris: 7.0m Eierandel: 32,2 %

– Han kommer til å spille alt og kommer til å være involvert i mange av målene de scorer. Er en del andre spillere jeg kunne tenkt meg, men Eriksen kommer til å være et godt valg når du ser på antall poeng per million.

4. Amahl Pellegrino

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Mye større målpotensial fra han enn Solbakken og Espejord. Solbakken er en bedre spiller og mer komplett enn Pellegrino, men han får ikke så mange målpoeng.

Diff: Filip Jørgensen

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Klubb: Odd Posisjon: Midtbane Pris: 5.5m Eierandel: 5,1 %

– Han ser bra ut. Odd kommer til å være bedre enn i fjor, og har tre hjemmekamper på de fire første. God ballspiller. Han har fått vist at han er god på å time løp bak forsvaret.

Fristen for å sette opp laget ditt er lørdag klokken 15 - én time før HamKam-Lillestrøm.