– Det var veldig solid fra start til slutt. Vi dominerte kampen fullstendig, vi scoret noen flotte mål. Det ser bra og solid ut. Jeg er veldig fornøyd med de tre poengene, sier Martin Ødegaard til Sky Sports etter kampen.

– Jeg prøver alltid å forbedre meg og hjelpe laget enda mer, svarer han da Sky Sports-reporteren spør om kapteinen ønsker å bidra med flere mål i fremtiden.

Forrige sesong fikk Arsenal en grusom start, og tapte de tre første kampene i Premier League, men nå står London-laget med ni poeng av like mange mulige.

Ødegaard skal ha mye av æren for det, og lørdag kveld scoret han sine første mål for sesongen.

– Hvis du sammenligner med forrige sesong, er vi litt foran akkurat nå. Vi må fortsette å være rolige, jobbe hardt og ta kamp for kamp. Vi er fornøyde for øyeblikket, fortsetter Ødegaard.

– Litt surt jeg ikke får assist på slutten der, men det var bra vi vant, sier landslagskapteinen til Viaplay.

– Målgivende er enda deiligere?

– Jeg liker det nesten enda bedre. Det er vanskelig å velge. Jeg skulle gjerne hatt en, men sånn er det, svarer 23-åringen til den norske rettighetshaveren som også pratet med manager Mikel Arteta:

– Johan Cruyff sa at dersom man ikke skyter, så scorer man ikke. Martin må skyte oftere og han er god til det, oppsummerer Arteta.

VG Live: Referat fra kampen!

Etter drøye fire minutter satte han enkelt inn en retur fra seks meter etter herlig forarbeid av Gabriel Jesus og Gabriel Martinelli. Seks minutter senere brukte han det samme venstrebeinet til å plassere ballen oppe i hjørnet til høyre for Bournemouth-keeper Mark Travers.

Da var det Bukayo Saka og Ben White som gjorde forarbeidet før Jesus dempet ballen og Ødegaard smalt til fra 11 meter.

Han scoret to ganger for U21-landslaget mot Kasakhstan i oktober 2016, men det er første gang Ødegaard har scoret to mål i samme klubbkamp siden 19. oktober 2014, da han var 15 år og spilte for Strømsgodset mot Lillestrøm:

Arsenal hadde full kontroll på kampen, og stopper William Saliba dunket inn 3–0 etter pause.

Ødegaard trodde han hadde servert Jesus 4–0-scoringen etter 72 minutter, men den ble annullert for en hårfin offside. Tre minutter senere ble Ødegaard byttet ut til fordel for Emile Smith-Rowe.

– Ødegaard har også vært glimrende i denne første omgangen. En herlig fotballspiller, roste Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp i pausen.

Sjelden dobbel

Ødegaard er den tredje Arsenal-spilleren i Premier League-historien (siden 1992/93) som har scoret to mål i løpet av kampens første 11 minutter siden Nwankwo Kanu mot Sunderland i 2002 og Eddie Nketiah mot Leeds i mai.

Ødegaard ble utnevnt til ny Arsenal-kaptein like før sesongstart, og Mikel Artetas mannskap har fått en knallstart med 2–0-seier borte mot Crystal Palace og 4–2 hjemme mot Leicester.

Nyopprykkede Bournemouth tapte 0–4 mot Manchester City forrige helg, og har nå fått en meget vanskelig åpning hjemme mot Arsenal på lille Vitality Stadium.

Arsenals to neste kamper er hjemme i ligaen mot Fulham og Aston Villa 27. og 31. august.

PS! Ødegaard har nå scoret ti ligamål for Arsenal. Han har også én scoring i Europa League.

DOBBEL-MARTIN: Martin Ødegaard feier sammen med lagkameratene etter å ha scoret sitt andre mål. Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters